Brieža nākamais pretinieks - sīvs sāncensis jeb "boksa maiss"? (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Noelu Mikaeljans (Gevors)
Noelu Mikaeljans (Gevors) Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Pasaules boksa supersērijas otrajā sezonā Mairis Briedis spēkosies ar Vācijas pārstāvi Noelu Mikaeljanu, kurš pazīstams arī ar uzvārdu Gevors. Cik bīstams ir Latvijas boksera nākamais pretinieks?

33 gadus vecais Briedis karjeras laikā izcīnījis 24 uzvaras (18 ar nokautu) un piedzīvojis 1 zaudējumu, supersērijas pirmās sezonas pusfinālā piekāpjoties ukrainim Oleksandram Usikam, kurš kļuva par visa turnīra uzvarētāju.

Savukārt 27 gadus vecais Mikaeljans uzvarējis 23 cīņas (10 nokauti) un zaudējis 1 dueli. Pretinieka pārspēks vienīgo reizi atzīts pērn maijā, kad viņš spēkojās ar poli Kšištofu Vlodarčiku par iespēju piedalīties supersērijas pirmajā sezonā. 

Mikaeljans zaudēja sīvā cīņā pēc punktiem, turklāt 1 no 3 tiesnešiem viņu uzskatīja par uzvarētāju ar rezultātu 115:113. Vlodarčiks, kurš ir 9 gadus vecāks par Mikaeljanu, supersērijas pirmajā sezonā ceturtdaļfinālā piekāpās Krievijas bokserim Muratam Gasijevam.

"Mikaeljans trenējas pie Kubas speciālista Pedro Diasa. Viņam paredz spožu nākotni pirmā smagā svara kategorijā. Viņu pazīst kā gudru un ātru bokseri ar labu kāju darbību. Viņš spēj cīņu pabeigt ar vienu sitienu," teikts supersērijas paziņojumā.  

Profesionālā boksa portāla "BoxRec" apkopotā informācija liecina, ka Mikaeljans augums ir 189 centimetri, bet roku izvērsums ir 191 centimetrs. Savukārt Briedis ir 186 centimetrus garš ar 190 centimetru platu roku izvērsumu.

Kaut arī Latvijas bokseris ir ne tikai dueļa favorīts, bet arī galvenais pretendents uz uzvaru supersērijas otrajā sezonā kopumā, cīņas sportu eksperts un komentētājs televīzijā Jānis Eisaks portālam TVNET pauda, ka Mikaeljans būs nopietns pretinieks Briedim.

"Mikaeljanam cīņā pret Vlodarčiku bija dalīts tiesnešu lēmums. Tas ir labs rezultāts pret bijušo pasaules čempionu (IBF un WBC versijās). Viņš ir jauns un izsalcis. Vācija ir boksa lielvalsts, Mikaeljanam aiz muguras ir liels menedžments. Viņš ir jaudīgs, tāpēc būs jāuzmanās," sacīja Eisaks.

"Mikaeljans ies uz uzvaru - viņu virza kā nākamo pasaules čempionu. Tomēr man šķiet, ka viņam līdz šim bijušas vairāk vai mazāk parocīgas cīņas. Tāpat ir skaidrs, ka Briedis ir favorīts un būs sagatavojies cīņai par visiem 100%," turpināja Eisaks.

Briedis iepriekšējo dueli aizvadīja 21. jūlijā Maskavā, kad viņš Pasaules boksa supersērijas fināla iesildošajā cīņā 10 raundos pēc punktiem pārliecinoši uzvarēja francūzi Brandonu Delorjē.

Šajā cīņā Delorjē nespēja izdarīt nevienu bīstamu sitienu, tāpēc daudziem radās iespaids, ka Briedim pretī stājās "boksa maiss".

"Delorjē bija retais drosminieks, kurš piekrita šai cīņai. Par viņu neviens neko daudz nezināja. Viņš necentās uzvarēt - pats neboksēja, un neļāva to darīt Briedim. Domāju, ar šo cīņu Mairis noņēma no sevis psiholoģisko slogu pēc pirmā zaudējuma karjerā. Nākamajā cīņā būs cits psiholoģiskais spiediens, citas likmes," teica Eisaks.

Supersērijas otrajā sezonā pirmā smagā svara (līdz 90,7 kilogramiem) kategorijā bez Brieža un Mikaeljana piedalīsies arī ar 2. numuru izliktais Juniers Dortikoss (Kuba), Mateušs Masternaks (Polija), 3. numurs Kšištofs Glovackis (Polija), Maksims Vlasovs (Krievija), 4. numurs Ruslans Faifers (Krievija) un Endrjū Tabiti (ASV).

Eisaks uzskata, ka Glovackis ir otrs labākais bokseris starp otrās sezonas dalībniekiem, kā arī sevi labi varētu apliecināt amerikānis Tabiti.

Brieža un Mikaeljana duelis gaidām oktobra otrajā pusē vai novembrī. Patlaban notiek sarunas par cīņas norises vietu. Neoficiāla informācija liecina, ka duelis varētu notikt Čikāgā, Maskavā vai Rīgā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu