Grupa "Opus" sanāk kopā tikai uz "Diskonakti"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dziedātāja un kādreizējā grupas "Opus" soliste Mirdza Zīvere neslēpj, ka pirms nākampiektdien gaidāmās "Diskonakts" sajūtas neesot īsti formulējamas.

Bail no uzstāšanās piecu tūkstošu auditorijas priekšā Zīverei neesot, vienīgi vajadzēšot atmiņā restaurēt teju visu dziesmu tekstus.

Jāšuj jauns tērps "Nu, aizmirst šīs dziesmas nav iespējams, jo tās atmiņā saglabājušās uz visiem laikiem. Vienīgi paralēli visiem citiem pienākumiem tiešām jāmēģina atcerēties dziesmu tekstus — tie tomēr ir mazliet aizmirsušies," Mirdza secina un piebilst, ka klausītājiem tomēr kabatlakatiņus uz Ķīpsalas halli līdzi ņemt nevajadzēšot, jo "Opus" repertuārā nemaz neesot tik daudz skumju dziesmu. "Ja nu vienīgi viņi kādu asaru nobirdinās, nostalģijas mākti," dziedātāja pasmaida. Viņa zina pastāstīt, ka aptuveni stundu garajā programmā būs dzirdamas vecās labās "Opus" melodijas, nevis remiksētie varianti, kādi izskan vienā otrā radiostacijā.

Vai par godu "Diskonaktij" grupas mūziķi šūdinās jaunus tērpus? "Nu, par puišiem es nezinu, bet mēs tā tomēr nevaram — kā no ielas, tā uz skatuves. Tāpēc man vajadzēs uzšūt kaut ko jaunu," Mirdza secina.

Vairāk kopā nesanāks

Taujāta, vai tiks izdots arī albums ar vecajām dziesmām, Zīvere noliedzoši atteic: "Nē, mēs tikai vienu reizi sanākam kopā, lai uzspēlētu "Diskonaktī", izjustu to fīlingu un vēl vienu reizi viens otram paskatītos acīs. Tas arī viss." Viņas teikto papildina arī grupas "Opus" dibinātājs — komponists un "Radio SWH" prezidents Zigmars Liepiņš: "Jāteic, ka ir jau forši atkal sanākt kopā un uzspēlēt kādu vecu labu gabalu. Jācer, ka pasākuma apmeklētājiem tas šķitīs uzmanības vērts. Taču nekādas citas aktivitātes nav paredzētas — būs tikai šī viena uzstāšanās, un viss!"

Spēlēs īpašais sastāvs Der atgādināt, ka grupu "Opus" Zigmars Liepiņš nodibināja 1982. gadā — pēc tam, kad četrus gadus bija vadījis no Raimonda Paula pārņemto grupu "Modo". Laika gaitā mainījās dalībnieki, taču muzikālā ievirze — kvalitatīva, izdomas bagāta un daudzveidīga popmūzika — saglabājās nemainīga. Vēl tagad vairākās radiostacijās skan gan "Septītās debesis", gan "Diskžokejs", gan sarkasma caurstrāvotais "Dzejnieka karnevāls", dziļdomīgais "Vēja suns" vai "Vēl ir laiks" — dziesma, kuru piedziedājuma dēļ savulaik gandrīz aizliedza. Tās visas dzirdēsim arī "Diskonaktī", turklāt īpašajā koncertā piekrituši piedalīties Aivars Hermanis, Uldis Marhilēvičs, Oļegs Upenieks, Guntis Vecgailis un Harijs Zariņš — mūziķi, kas dažādos laikos spēlējuši grupā "Opus".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu