Šodien noslēdzas "Jumpravas" jubilejas koncertturneja (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grupas "Jumprava" 20 gadu jubilejas koncertturneja 1. decembrī noslēgsies ar diviem koncertiem Dailes teātrī, pavēstīja koncertturnejas producente Līga Vanaga.

Turnejas noslēguma koncerti notiks Dailes teātra Lielajā zālē plkst. 16 un 20.

Jubilejas koncertturnejas laikā "Jumprava" viesojās Jelgavā, Ventspilī, Liepājā, Valmierā un Jēkabpilī, kur koncerti ar lielu publikas atsaucību notika pilnībā izpārdotās zālēs. Kopumā pirmos septiņus tūres koncertus apmeklēja vairāk nekā 4000 "Jumpravas" mūzikas cienītāju.

"Jumprava" jubilejas gadā darbojas ļoti aktīvi – izdots pirmais grupas DVD, kurā apkopoti videoklipi un koncertu ieraksti un jaunais albums "Inkarmo". Augusta beigās "Jumprava" jubileju svinēja Dzintaru koncertzālē. Šo koncertu apmeklēja vairāk nekā 3000 grupas daiļrades cienītāju.

Nupat iznākusi "Jumpravas" "Labāko dziesmu izlase II daļa 1984 – 1990". Izlasē iekļautas dziesmas "No tēvu zemes", "N-tā pietura", "Par rozēm", "Mākonis", "Tālu aizgāja", kā arī citas zināmas dziesmas.

Grupu 1984. gadā dibināja Aigars Grāvers kopā ar Aināru Ašmani, pieaicinot Aigaru Voitišķi un Ingu Ulmani. Vēlāk grupai pievienojas arī Aigars Grauba un Aigars Krēsla. Gadu gaitā grupas sastāvs vairākkārt mainījies.

"Jumpravas" pūrā ir daudzas savulaik ļoti populāras dziesmas - "Vēlreiz", "Ziemeļmeita", "Zem diviem karogiem", "Pa vējam", "Peldētājs", "Baltā", "Tālu aizgāja", "Ēna", "Šeit lejā" un daudzas citas.

Plašāka informācija par "Jumpravas" koncertturneju un citiem jaunumiem pieejama grupas jaunajā interneta lapā www.jumprava.com.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu