Ar naudas sodu stimulēs maksāt par atkritumu apsaimniekošanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gulbenes pilsētas domes apstiprinātie sadzīves atkritumu savākšanas, transportēšans, pārstrādes un noglabāšanas noteikumi paredz naudas sodus par nesadarbošanos ar atkritumu apsaimniekotājfirmu, kas Gulbenē ir pašvaldībai daļēji piederošā SIA "Alba". Noteikumi stāsies spēkā pēc to apstiprināšanas Pašvaldību lietu pārvaldē.

Gulbenes pilsētas domē laikraksts uzzināja, ka par līguma neparakstīšanu ar atkritumu apsaimniekotāju iedzīvotājus varēs sodīt ar 5 līdz 10 latu naudas sodu, bet juridiskās personas - ar 50 līdz 100 latiem. Savukārt par pašvaldības noteikumu, kas nosaka atkritumu apsaimniekošanas kārtību Gulbenē, neievērošanu iedzīvotājus varēs sodīt ar naudas sodu līdz 50 latiem, bet juridiskās personas - līdz 100 latiem. Juridiskās personas par vides apdraudējumu, ignorējot atkritumu apsaimniekošanas prasības, varēs sodīt ar naudas sodu līdz 250 latiem.

Pašvaldības apstiprinātajos noteikumos ir definēti jēdzieni "sadzīves atkritumi", "speciālie atkritumi", "bīstamie atkritumi". Uzsvērts arī atkritumu saimniecības pagaidām vēl Gulbenē nesasniegtais mērķis - pakāpeniski ieviest sašķirotu otrreiz izmantojamo un pārstrādājamo sadzīves atkritumu savākšanu un pārstrādi. Šo atkritumu skaitāir: stikls, koks, papīrs, plastmasa un metāls. Akcentēta arī nepieciešamība nodrošināt atkritumu nekaitību videi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu