Arturs Gruzdiņš atklāj, kas tiek darīts ar “X Faktorā” iegūto lielo balvu

Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Koncertos "Mans draugs Mārtiņš Freimanis" ar grupu “Refleksija” uzstājas arī šova “X Faktors” pirmās sezonas uzvarētājs Arturs Gruzdiņš. Sarunā ar TVNET viņš atklāja, kāda ir viņa dzīve pēc lielās uzvaras un ko viņš ieteiktu nākamās sezonas dalībniekiem.

Kāda ir tava dzīve pēc uzvaras šovā “X Faktors”?

Forša! Tikpat forša kā pirms tam, bet foršāka. Var darīt to, kas patīk, būt starp cilvēkiem, kuri iedvesmoja mani, kad biju gan mazs, gan ne tik mazs. Dzīve ir mainījusies. Es varu spēlēt, taisīt mūziku, darīt to, kas tiešām patīk.

Tu pavisam nesen kļuvi par tēti. Kā tas ietekmē tavu darbu?

Ir fantastiski. Miedziņu prasās, balstiņai arī prasās atpūtiņu.

Ne tikai es viena to gribu zināt – kas tiek darīts ar šovā iegūto sadarbības līgumu "Sony Music" un 10 tūkstošiem eiro?

Nesen iznāca pirmais singls, un drīz iznāks arī otrs. Pēc tam jau skatīsimies tālāk. Pagaidām dzīvojam kādai konkrētai dziesmai, lai spēlētu, popularizētu. Viss notiek lēnām, gribētos dažreiz, lai ir ātrāk.

Kā ir strādāt ar tik lielu kompāniju?

Ir forši. Šī ir tāda laba skola, ir interesanti. Kaut kādas lietas noteikti gribētos darīt pa savam, kaut kādas lietas ir vienkārši jādara, bet tā tas dzīvē ir. No tā vajag paņemt visu to labāko. Šī pieredze noderēs, jo pēc tam velns viņu zina, kas tur vēlāk būs. Vajag baudīt to, kas ir.

Rudenī gaidāma šova “X Faktors” otrā sezona. Vai tev ir kādi ieteikumi dalībniekiem?

Būt stipriem garā un darīt nedaudz vairāk, nekā var izdarīt. Tas paņems visu brīvo laiku, un vajag ar visiem savējiem sarunāt, ka, nu, tagad mēs iepauzējam jebkāda veida attiecības un tikšanās. Tas paņems daudz laika, bet būs tā vērts. Galvenais ir saprast, kāpēc tu to dari. Uzvarai nevajadzētu būt galvenajam mērķim, bet gan būt uzvaras cienīgam. Jādara viss ar sirdi un dvēseli.

Bija tik traki?

Jā, tas pārņem dzīvi, tas bija vienīgais, ko redzi. Jo tālāk es gāju, jo vairāk redzēju tikai šovu. Tas bija tā vērts. Un, protams, bija grūti, nav jau ko slēpt. Es ļoti gaidu otro sezonu, gribu redzēt, kas tur būs, jo sapratu, ka ir vēl, “ko rakt”.

Daudzi, protams, uz “X Faktoru” dodas tikai slavas dēļ.

Nu, subjektīvi vērtējot, tas ir tas sliktais, jā. Ja negrib ar mūziku nodarboties visu mūžu, tad nav vērts piedalīties. Tā es domāju. Vajag dot citiem iespēju, tiem, kas grib. Tas ir liels konkurss, liela balva, liela iespēja.

Tu intervijā ar TVNET teici, ka nebiji nemaz domājis, ka uzvarēsi.

Es nebiju domājis pat piedalīties. Mani grupas čaļi piespieda piedalīties, veselas divas reizes atsūtīja to anketu. Un uzvarēt domājis nebiju ne tik. Es arī tā īsti neticēju, ka uzvarēšu, vienkārši kārpījos cauri. Bija forši darīt lietas, kas nebija darītas. [..]

Producenti izdarīja fantastisku darbu. Arī pašam bija jāieliek mežonīgs darbs, jāieliek iekšā pilnīgi viss no sevis, bet viņi izdarīja pārējo. [..] Ja man prasītu, vai gribu vēlreiz piedalīties, es teiktu, ka nezinu gan. Bet es visu piedzīvoto atceros ar milzīgu prieku.

Es nezinu, kāpēc pieteicos! Nekādas loģikas tur no manas puses nav. Es parasti nepiesakos nekur. Bet labi vien ir, jo mēs esam šeit, un tas viss arī pateicoties atpazīstamībai šovā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu