"Sports Charity": cilvēks ne vienmēr ir gatavs ziedot tāpat vien, bet...

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Ekrānšāviņš no Sports Charity (Instagram)

Jau kādu laiku sociālajos tīklos aktīvi darbojas labdarības organizācija "Sports Charity". TVNET sazinājās ar biedrības galveno dibinātāju, lai uzzinātu darbības mērķus un rezultātus.

"Vēlamies attīstīt sportu Latvijā - veicam izsoles sporta botām vai formām, ko iegūstam no zināmiem sportistiem. Līdzekļus virzām jaunu botu iegādei bērniem," tā norādīts "Sports Charity" izveidotajā "Facebook" lapā, taču TVNET vēlējās uzzināt ko vairāk.

"Sports Charity" dibinātājs ir Latvijas basketbolists Artjoms Butjankovs. Tā kā viņš ir profesionāls sportists un pagājušo sezonu aizvadīja ārzemēs, viņam palīdz Latvijas Universitātes studente Linda Mekša. Aptuveni pusotru gadu organizācija ar labdarību nodarbojās neoficiāli, taču nu jau apmēram gadu darbs notiek oficiāli, kas vēl vairāk mudina turpināt iesākto un attīstīties.

"Atceros sevi bērnībā, kad ļoti ātri augu, man nebija iespēja regulāri tikt pie jauniem sporta apaviem. Tāpēc radās ideja veidot izsoli krekliem, apaviem un cepurēm, bet pēc tam par iegūto naudu pirkt bērniem nepieciešamās sporta preces, ko ģimenes nevar atļauties iegādāties," stāsta 202 centimetrus garais Artjoms, kurš gaidāmajā sezonā spēlēs Latvijas vicečempiones "VEF Rīga" sastāvā.

"Mēģinām jauniešiem palīdzēt attīstīt savu talantu sportā, lai tas nepazustu. Mūsu doma - katra prece izsolē nav pirkums, bet ziedojums, pretī saņemot dāvanu. Cilvēks ne vienmēr ir gatavs ziedot naudu tāpat vien, bet saņemt kaut ko pretī ir patīkamāk."

Artjoms Butjankovs
Artjoms Butjankovs Foto: Jānis Škapars/TVNET
 

Vēlos mazliet vairāk pastāstīt par to kas esmu un kāpēc darbojos Sports Charity. . . Mans vārds ir Linda, šobrīd studēju LU Biznesa vadības un ekonomikas fakultātē Biznesa vadību 3.kursā. Esmu viena no Sports Charity valdes locekļiem, atbilbu par to, lai viss virzas uz priekšu. . . Kāpec es darbojos sporta labdarībā? . Uzskatu, ka jaunos sportistus atbalstīt un kopumā popularizēt sportu ir ļoti nozīmīgi, jo sports spēj attīstīt ne tikai disciplīnu, uzlabot veselību un pašsajūtu, bet arī saved kopā labus draugus, paplašina redzes loku un spēj noturēt jauniešus uz pareizā ceļa. Vienmēr ir prieks darīt ko labu, pretī saņemot pozitīvās emocijas no citiem! . . Ko gaidīt no mums tuvākajā laikā? . Sāksim vairāk piesaistīt arī citus sporta veidus, nākotnē gaidāmas arī basketbolistu personificētās kartiņas, kā arī bez šī, noteikti, ir gaidāms arī vēl daudz kas interesants no mums!

A post shared by Sporta Preču Izsoles (@sports_charity) on

Izsoles risinās "Sports Charity" izveidotajā "Instagram" kontā, kuram patlaban ir vairāk nekā 5000 sekotāju. Parasti vienas izsoles laiks ir 48 stundas, reizēm arī tikai 24 stundas. Artjoms stāsta, ka mēnesī iznāk kādas 15, dažreiz pat 20 izsoles. "Vidēji no izsoles sanāk dabūt kādus 35 eiro, mēnesī savācam ap 600-700 eiro. Ja kāds veikals ir gatavs palīdzēt, būsim pateicīgi, ja dos mums atlaides sporta preču iegādei."

Artjoma dzimtā pilsēta ir Rēzekne, tāpēc līdz šim pārsvarā palīdzība tiek sniegta jaunajiem sportistiem Latgalē. "Sports Charity" paši sazinās ar treneriem, lai uzzinātu, kuriem bērniem vajadzīgs atbalsts.

"Izveidojies labs kontakts ar visiem treneriem Latgalē. Tur arī sākām, jo pats esmu no Latgales (Rēzekne). Cenšamies palīdzēt. Katrā komandā ir 1 vai 2 bērni, kuriem vajag palīdzību. Ne visas sporta skolas vat nopirkt jaunus apavus, tāpēc to darām mēs. Vienreiz vai divreiz gadā varam palīdzēt. Varbūt nav godīgi pret visiem, jo nav līdz galam izstrādāta sistēma, bet, tā kā es izveidoju šo projektu, šķiet ir normāli sākt ar dzimto pusi - Latgali,"

Pagaidām "Sports Charity" projektā pārsvarā iesaistās Latvijā pazīstami basketbolisti, bet nesen pievienojušies arī pludmales volejbolisti. "Basketbolā esam gandrīz vai maksimumu izspieduši, bet turpināsim augt. Esam sākuši strādāt arī volejbolā. Cilvēkus ļoti interesē pludmales volejbola krekli."

 

IZSOLE 48H IZSOLES BEIGAS 20.08.2018. 17:30 Aleksandrs Samoilovs #1 Jānis Šmediņš #2 krekli SĀKUMA SUMMA: €5 . *pirms soli, objektīvi novērtē savas finansiālās iespējas . Aleksandrs Samoilovs (dzimis 1985. gada 6. aprīlī Rīgā) ir Latvijas pludmales volejbolist 2003. gadā startējis kopā ar Valteru Rammu, laika posmā no 2004. līdz 2008. gadam — Mārtiņu Pļaviņu — un 2006. gadā, kā arī no 2008. līdz 2012. gadam startēja kopā ar Ruslanu Sorokinu. Kopš 2012. gada startē kopā ar Jāni Šmēdiņu. Jānis Šmēdiņš (dzimis 1987. gada 31. jūlijā Kuldīgā) ir latviešu pludmales volejbolists. 2012. gada vasaras olimpisko spēļu bronzas medaļas laureāts, spēlējot pārī ar Mārtiņu Pļaviņu. Kopš 2012. gada beigām spēlē kopā ar Aleksandru Samoilovu, 2013. gada sezonas laikā viņi 3 reizes ir izcīnījuši uzvaru Pasaules kausa posmos.Samoilovs/Šmēdiņš ir bijuši FIVB reitinga līderi. Raksti komentāros savu cenu, ko esi gatavs samaksāt par preci, lietotājs, kurš solīs lielāko summu varēs iegādāties to pēc izsoles beigām. Izsoles ilgums 48 stundas.

A post shared by Sporta Preču Izsoles (@sports_charity) on

Tā kā visas izsoles notiek "Instagram" kontā, ziedojumos pārsvarā piedalās jaunieši, tāpēc nākotnē ir plāns izveidot arī savu mājaslapu, lai piesaistītu vairāk interesentu un ziedotgribētāju.

"Visvairāk interesē mūsu basketbolisti. Kristapa Porziņģa īsto kreklu, ar kuru viņš ir spēlējis, vēl neesam dabūjuši. Bet par Dāvja Bertāna kreklu ar parakstu ir solījuši pāri 100 eiro. Varbūt nav ļoti daudz, taču neesam nekur reklamējušies, tāpēc šāds ziedojums jau ir apsveicams rādītājs."

 

IZSOLE BEIGUSIES Dāvis Bertāns #42 San Antonio "Spurs" (2017)play-off iesildīšanas krekls ar parakstu. STARTA SUMMA: 20€ Dāvis Bertāns (dzimis 1992. gada 12. novembrī Valmierā) ir latviešu basketbolists, spēlē vieglā uzbrucēja un spēka uzbrucēja pozīcijās, Latvijas basketbola izlases dalībnieks. Pašlaik (2017) Sanantonio "Spurs". 2011. gada NBA draftā D. Bertānu otrajā kārtā ar kopējo 42. numuru izraudzījās Indiānas "Pacers". Uzreiz pēc drafta spēlētājs tika aizmainīts uz citu klubu Sanantonio "Spurs". Raksti komentāros savu cenu, ko esi gatavs samaksāt par preci, lietotājs, kurš solīs lielāko summu varēs iegādāties to pēc izsoles beigām. Izsoles ilgums 72 stundas.

A post shared by Sporta Preču Izsoles (@sports_charity) on

"Nākotnē strādāsim kvalitatīvāk. Iepriekš nepadomājām par iepakojumu, sūtot ziedotājiem preci. Esam arī vienojušies ar Jāni Timmu un Jāni Strēlnieku par īpašiem krekliem. Ideju ir vēl ļoti daudz," atzīmē "Sports Charity" dibinātājs.

"Būtu forši izveidot sportistu  kartiņas - esmu runājis ar kolekcionāriem. Es iepriekš nemaz nezināju, ka Latvijā tādi ir. Savā "Instagram" kontā taisīju arī aptauju - vai kaut ko tādu vajag? Bija liela atsaucība. Mēs plānojam to darīt, bet vienīgi viss jāsaskaņo ar spēlētājiem. Bildē nevar atrasties sponsori, ja nav tas saskaņots. Ļoti daudz nianšu, jāparaksta daudz dokumentu, kaut arī tā ir labdarība."

"Esam attīstības stadijā. Ideju ir daudz. Profesionālā sporta gaitas neļauj pilnībā iesaistīties labdarībā, taču palīdzēt bērniem ir laba sajūta - man ir svarīgi dzīvē darīt kaut ko pareizu," atzīst Artjoms.

Viņš savā karjerā ir spēlējis Latvijas U-16, U-18 un U-20 izlasēs, taču tagad Artjoms pirmo reizi karjerā saņēmis izsaukumu uz nacionālo valstsvienību, kas gatavojas Pasaules kausa kvalifikācijas mačiem. Pagājušajā nedēļā Butjankovs debitēja Latvijas izlases rindās pārbaudes mačā pret Somiju, turklāt guva 11 punktus.

"Ir nereāli forši. Nav noslēpums, ka katram basketbolistam tas ir sapnis [spēlēt valstsvienībā]. Tas ir gandarījums, ka pareizi trenējies. Tas dod lielu motivāciju," sacīja Artjoms, kurš pagājušajā sezonā pirmo reizi karjerā spēlēja ārzemju klubā, pārstāvot Krievijas komandu Vladivostokas "Spartak Primorje".

"Pirmo gadu spēlēju ārzemēs. Tas man bija pārbaudījums - vai esmu spējīgs spēlēt ārpus komforta zonas vai ne. Viss sanāca labi, varbūt ne līdz galam, jo dabūju traumu. Bet kopumā sezona bija laba. Vladivostoka laba pilsēta, labi apstākļi - viss tur patika. Vienīgi pārlidojumi ir kosmiski - baigi ilgi."

2016./17. gada sezonā Artjoms tika atzīts par Latvijas Basketbola līgas visvairāk progresējušo spēlētāju, pārstāvot "Liepāja"/"Triobet" komandu. Savas karjeras laikā viņš spēlējis arī "Ventspils", "Valmieras" un "Barons kvartāls" vienībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu