Igaunijā provizoriski vienojas par minimālās algas paaugstināšanu līdz €540

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Igaunijas arodorganizācijas un darba devēji panākuši provizorisku vienošanos no nākamā gada paaugstināt minimālo algu valstī par 8% - līdz 540 eiro mēnesī - un nodevuši to sabiedrības apspriešanai.

Igaunijas Darba devēju konfederācijas un Igaunijas Arodbiedrību konfederācijas paziņojumā norādīts, ka beigušās sarunas par minimālo algu, kurās panākta vienošanās, ka no 2019.gada tā varētu būt 540 eiro mēnesī un 3,21 eiro stundā. Galīgo vienošanos paredzēts parakstīt septembra nogalē.

Vienošanās projekts balstīts uz minimālās algas aprēķina modeli, par ko puses vienojās pērn. Minimālā alga aprēķināta, saistot to ar divkārtīgu darba ražīguma pieaugumu, ko šovasar savās ekonomikas prognozēs pieminējusi Igaunijas Centrālā banka.

Darba devēji jautājumu par minimālās algas likmi apspriedīs 19.septembrī, bet Igaunijas Arodbiedrību centrālās savienības valde - 25.septembrī. Saskaņā ar tradīciju sarunās panākto pušu vienošanos apstiprina arī valdība.

Vienošanās par minimālo algu faktiski ir paplašināta kolektīvā līguma versija, kas pēc galīgās apstiprināšanas jāpilda visiem Igaunijas darba devējiem. Šobrīd minimālā mēnešalga Igaunijā ir 500 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu