Maskavā atklāta Putina limuzīna civilā versija Aurus Senat

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA / Scanpix

Šā gada maijā Krievijas prezidenta Vladimira Putina inaugurācijas ceremonijā pasaule pirmo reizi ieraudzīja viņa iespaidīgo dienesta limuzīnu Aurus Senat. Maskavas autošovā nupat prezentēta modeļa civilā versija, kas tiek dēvēta tieši tāpat, taču būs pieejama ikvienam ar pietiekami biezu maciņu. 

Ja salīdzina ar Putina limuzīnu, civilais auto ir ievērojami mazāks, taču tāpat pietiekami liels (garums - 5,64 metri), lai varētu braukt ar komfortu, un arī tikpat līdzīgs Rolls-Royce.

Pārdošanā Aurus Senat nonāks 2019.gada sākumā, un kompānijas mērķis ir pirmajā gadā realizēt 150 automobiļus. Ar laiku, kad sāksies pakāpeniska pārrobežas tirgu apgūšana, Aurus cer realizēt 10 000 mašīnas gadā.

Lielo sedanu uz priekšu dzen 4,4 litru V8 turbo motors, kam asistē elektromotors. Hibrīdsistēma, kā izstrādei esot piesaistīti Porsche un Bosch, kopā attīsta 600 zirgspēkus, kas caur deviņu pakāpju automātu tiek novadīti pilnpiedziņas sistēmai.

Tiem, kam jaudas nekad nevar būt par daudz, mazliet jāuzgaida, jo patlaban vēl turpinās 6,6 litru V12 motora izstrāde. Kad tā būs pabeigta, Aurus Senat būs arī 800 zirgspēku versija.

Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Mašīnas salonā greznības iespaidu ražotājs centies panākt ar ādas apdares, īsta koka un pulētu metāla detaļu palīdzību. Kopumā salona dizains nedaudz atgādina Mercedes-Benz automobiļus.

Cik maksās auto, kas izstrādāts Krievijas Centrālā automobiļu un automobiļu dzinēju zinātniskās izpētes institūta vadībā, pagaidām netiek atklāts.

Foto: ITAR-TASS / Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu