Cik maksā Krievijas zvaigžņu zobi? (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Reiz bija laiks, kad modes topā bija atvērt muti, kurā ir zelta zobi. Spīdoša dzeltenā metāla "fiksa" tika uzskatīta par pārticības rādītāju. Tagad zelta un sudraba kroņi pieder pagātnei. Modē ir nācis Holivudas smaids ar veseliem un žilbinoši baltiem zobiem. Nu tieši tā smaida arī Krievijas popzvaigznes.

Nevienai zvaigznei nav savu zobu

Tikai naivais var ticēt, ka slavenību baltie zobi ir dabas dāvana. Krievijas estrādes zvaigznes ir regulāri pacienti viskvalificētākajās stomatoloģijas klīnikās Maskavā. Turklāt, ja vienam pietiek regulāri ar lāzeru padarīt zobus baltākus, tad citam mutē visi ilkņi ir mākslīgi. Cik maksā Holivudas smaids, un kādā veidā to iespējams iegūt?

Šovbiznesa zvaigžņu dzīvesveids zobu veselību neveicina — kafija, cigaretes, konjaks, kaut arī ļoti dārgs, un nakts uzdzīve smaidā atstāj visnelabvēlīgākās sekas. Tomēr neviens no daudzu iemīļotajiem māksliniekiem nebaida publiku ar tumšu ilkņu smaidu. Valsts lielāko stomatoloģijas klīniku, kurās zobus ārstē daudzas publiskas personas, speciālisti zina, ko saka — starp Krievijas šovbiznesa zvaigznēm nav neviena cilvēka ar saviem zobiem.

Pugačovai zobi par 100 tūkstošiem Protams, ka, pirmkārt, runa ir par tām slavenībām, kuras ir vecākas par 40 gadiem. Piemēram, Alla Pugačova ir viena no pirmajām Krievijas pārstāvēm, kurai vēl 90. gadu vidū tika veikta viena no modernākajām stomatoloģijas tehnoloģijām — implantācija. Šī procedūra līdz pat šim brīdim ir visdārgākā. Implantāti aizstāj neesošos zobus pilnībā, ieskaitot sakni. Mākslīgie zobi ir izgatavoti no neitrālā titāna un tiek ievietoti iepriekšējo zobu vietā žokļa kaulā. Pēc implantāta uzstādīšanas smaganas aizšuj. Katrā atsevišķā gadījumā implantāts cieši iedzīvojas kaulā trīs līdz sešu mēnešu laikā. Tad tajā ieskrūvē statīvu, uz kura kā visparastāko kroni uzstāda jauno zobu. Katrs tāds zobs izmaksā vismaz 400 eiro.

Taču pastāv arī risks, ka kaula audi var nepieņemt implantātu. Klīnikas reklāmas daļas darbinieks stāsta: "Reti tā gadās, taču tas nav izslēgts. Visbiežāk tā notiek sievietēm, kurām ir klimakss, jo kaulu audu stāvoklis ir atkarīgs no hormoniem." Šādas protezēšanas garantija ir 25 gadi. Klīst runas, ka Pugačovai zobus nācās mainīt divas reizes. It kā pēc pirmās operācijas, ko veica Krievijā, dziedātājai notikusi minētā kaulaudu atgrūšanās. Atkārtotu procedūru Pugačova veikusi Zviedrijā. Tiek lēsts, ka solistei jaunie zobi izmaksājuši 100 tūkstošus eiro.

Babkinas un Moisejeva mutē keramika

Daži skatuves mākslinieki jaušami zobus sargājuši kopš jaunības. Tā, piemēram, Pugačovas laikabiedrei, tautas dziesmu zvaigznei Nadeždai Babkinai vienmēr ir balts smaids. Taču nesen viņai starp zobiem pēkšņi pazuda starpas. Iespējams, Babkina uz saviem visnotaļ simpātiskajiem, bet ne pārāk sniegbaltajiem zobiem uzlikusi metālkeramikas kronīšus. Taču var gadīties arī, ka pilnīgi keramikas, kas atstarojas ultravioleto lampu gaismā. Bieži apgalvo, ka šie kronīši ir no porcelāna.

Ja var ticēt baumām, arī "dabas kļūda" Boriss Moisejevs savas 45. dzimšanas dienas priekšvakarā ticis pie keramikas zobiem. Uzlikt kronīšus uz visiem zobiem viņam izmaksājis aptuveni 20 tūkstošus dolāru.

Sofijas Rotaru nezūdošais smaids

Ja kaut kas pārsteidz, tad tas ir Sofijas Rotaru smaids. Skatoties pasenas melnbaltās fotogrāfijas, ir redzams, ka dziedātājas žokļa un zobu forma nav mainījusies ne par mikronu. Pilnīgi iespējams, ka Rotaru, konsultējusies ar stomatologu, saviem priekšzobiem uzlikusi īpašus metālkeramikas kronīšus. Šāda mikroprotezēšana ir populāra tieši estrādes, teātra un kino darbinieku vidū. Īpašie kronīši tiek izmantoti priekšējo zobu defekta gadījumā. Daudzi šo tehnoloģiju sauc par Holivudas smaidu. Jo lielāki ir šie kronīši, jo dabiskāk tie izskatās. Klients pats var izvēlēties metālu, ko pārklāj ar keramiku. Visparastākos šādus kronīšus izgatavo no titāna, bet, ja klients ļoti vēlēsies, ar keramiku pārklās gan zeltu, gan platīnu. Tiesa gan, vizuāli nekādas atšķirības nebūs, tāpēc, izņemot jūs un jūsu stomatologu, neviens cits par dārgmetāla eksistenci nenojautīs.

Vidēji viena šāda plate izmaksā 450 dolāru. Turklāt arī šos īpašos kronīšus, tāpat kā parastos, liek tikai uz pilnīgi veseliem zobiem. Tātad līdz kosmētiskajai operācijai stomatologs izdarīs visu — izārstēs smaganas un saliks plombas. Jāpiebilst, ka jebkuras formas garantēta protezēšana ir trīs reizes dārgāka par terapiju.

Tinas Kandelaki dārgais smaids Arī gados jaunāki Krievijas estrādes pārstāvji periodiski apmeklē zobārsta kabinetu. Tā, piemēram, grupas "Diskoteka Avarija" solists Aleksejs Serovs nesen pārsteidza publiku, tās priekšā parādoties ar breketēm uz zobiem. Alekseja zobi spēcīgi cieta, kad zem Krimas tilta viņu piekāva ļaundari. Dziedātājs izvēlējās nevis vienkāršas skavas, bet ar rotājumiem no dabiska safīra. Šāds prieks izmaksā vairāk nekā pusotru tūkstoti dolāru.

Mūsdienu stomatoloģija piedāvā milzīgu skaitu dažādu stomatoloģisku elementu, tostarp arī ļoti dārgu, piemēram, zelta uzlikas ar dārgakmeņu un pusdārgakmeņu inkrustācijām. Turklāt visas šīs rotas arī noslēpj zoba virskārtas defektus.

Televīzijas zvaigzne Tina Kandelaki zobā ir ielikusi 0,98 karātus smagu briljantu. Pēc klīnikas "Masterdent" speciālistu viedokļa, viņas smaids uz šo brīdi maksā aptuveni 800 tūkstošus rubļu. Kaut arī iespējams, ka Tina ir dabūjusi atlaidi, jo viņas vīrs, kā zināms, ir zobārsts.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu