Tronī uzkāpis iekārojamākais Eiropas zilasiņu vecpuisis (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mazajā Monako karaļvalstī nedēļas nogalē risinājās ļoti svarīgs notikums — par Monako oficiālo valdnieku kļuva Albērs II, kas troni mantoja pēc tēva, prinča Renjē III nāves šā gada 6. aprīlī.

Tronis un ārlaulības dēls

Svinīgo troņa ieņemšanas ceremoniju daudzu valstu un diplomātu klātbūtnē nolēma veikt Monako Nacionālajā dienā — 19. novembrī. Tomēr dažādu apstākļu dēļ ārvalstu vadītāju pulciņš viesu vidū nebija īpaši liels. Arī daudzus Eiropas karaļnamus pārstāvēja tikai troņmantnieki, nevis valdnieki ar savām otrajām pusēm. Varbūt tam ir kāds izskaidrojums... 700 gadus seno Grimaldi dinastiju pārstāvošais Albērs, kam ir 47 gadi, oficiāli nav laulāts, un viņam nav likumīgu mantinieku. Tikai nesen viņš par savu dēlu atzina tumšādainās Togo stjuartes dēlēnu Aleksandru, par kura esamību Eiropa uzzināja no izdevuma "Paris Match", kad bērna māte Nikola Kosta izdevumam sniegusi interviju. Puisēns piedzima 2003. gada vasarā. Pēc četriem mēnešiem mazulim veica DNS analīzes, kas pierādīja, ka viņa tēvs tiešām ir Monako princis Albērs. Viņš arī gādājis, lai Nikolai nekā netrūktu. Sieviete saņēmusi Albēra Parīzes dzīvokļa atslēgas un automašīnu "BMW". Turklāt viņai piešķirts ikmēneša pabalsts — 10 000 eiro. Taču mis Kostai bija aizliegts nosaukt sava bērna tēva vārdu, kamēr bija dzīvs princis Renjē — Albēra tēvs. Lai gan princim Albēram vēl nav citu bērnu, Aleksandrs nekad nekāps Monako tronī — arī gadījumā, ja viņam nebūs pusbrāļu un pusmāsu no tēva puses. 2002. gadā mazās valsts likumdošanā tika pieņemta norma, kas aizliedz tronī kāpt ārlaulībā dzimušam bērnam. Tātad Aleksandrs var cerēt tikai uz divus miljardus eiro lielo mantojuma daļu.

Skaistu sieviešu ielenkumā

Savulaik pasaules mediji ziņoja, ka Monako princis gatavojas vērsties pie Romas pāvesta Jāņa Pāvila II ar lūgumu ļaut salaulāties ar aktrisi Endžiju Everharti. 2001. gadā augstdzimušo princi un skaisto amerikānieti saistīja ļoti tuvas attiecības, tik tuvas, ka pat klīda runas par abu iespējamo saderināšanos un laulībām. Endžija Everharte šķīrās no mūziķa Roda Stjuarta audžudēla, neilgi pirms sāka romānu ar princi. Tā kā viņa ir katoliete un tika salaulāta baznīcā, pēc Romas katoļu baznīcas kanoniem, aktrisei nav iespējas otru reizi doties laulībā. Iespējams, šis šķērslis arī nebija pārvarams, un nākamajā gadā jau tika baumots, ka princis gatavs salaulāties ar sportisti Alīsiju Vorliku.

2003. gadā Montekarlo notikušās pasaules mūzikas balvas "World Music Awards" pasniegšanas ceremonijā bijusī krievu tenisiste Anna Kurņikova pieprasījusi kādu vietiņu, kas būtu tuvāk Monako princim Albēram. Pēc svinīgā pasākuma bijušas vakariņas, kurās piedalījies arī skaistu sieviešu mednieks princis Albērs.

Svinīgajās vakariņās tenisiste Anna Kurņikova pieprasījusi, lai viņu nosēdina blakus princim, jo apgalvojusi, ka ir sena viņa pielūdzēja. Vakariņu rīkotājiem nekas cits neatlika kā izpildīt Annas prasību. Tiesa, blakus Albēram visas vietas jau bijušas aizņemtas, un krieviete nosēdināta mazliet tālāk no augstdzimušā kunga.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu