Rodrigo Ābols traumas dēļ sezonas sākumā nevarēs palīdzēt "Orebro" komandai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodrigo Ābols
Rodrigo Ābols Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols lauzta pirksta dēļ divus mēnešus nevarēs palīdzēt "Orebro" vienībai, vēsta Zviedrijas klubs.

Ābols pirkstu salauza otrdien pārbaudes mačā, kā rezultātā nevarēja pabeigt spēli.

"Pēc pārbaudes secinājām, ka rādītājpirkstam nepieciešama operācija. Paredzams, ka viņš nespēlēs aptuveni divus mēnešus," "Orebro" citē komandas ārsta Ulfa Nūrdstrema teikto.

Zviedrijas augstākās līgas jaunā sezona sāksies septembra vidū, līdz ar to 22 gadus vecais Ābols izlaidīs aptuveni pusotru mēnesi jeb 13-15 spēles no regulārā čempionāta.

Ābols "Orebro" vienībai pievienojās pērn jūnijā, noslēdzot līgumu uz divām sezonām. Erebrū komandas sastāvā viņš aizvadīja 26 mačus, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli, tomēr nozīmīgu lomu nespēja iegūt.

Janvārī viņš tika izīrēts Zviedrijas otrās līgas jeb "Allsvenskan" vienībai "Karlskoga", kuras sastāvā 18 cīņās guva septiņus vārtus un veica desmit rezultatīvas piespēle.

Pirms pievienošanās "Orebro" komandai Ābols divas sezonas pavadīja Ziemeļamerikā, spēlējot Rietumu hokeja junioru līgas (WHL) klubā Portlendas "Winterhawks" un Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandā Akadijas/Batērstas "Titan".

Pirms došanās uz Ziemeļameriku Ābols pārstāvēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu "Rīga" un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas "Dinamo". Ābols KHL aizvadījis 14 cīņas, kurās guvis vienus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

2016.gada vasarā Ābolu Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā septītajā kārtā ar kopējo 184.numuru izvēlējās Vankūveras "Canucks".

Ābols Latvijas izlasei palīdzējis trijos pasaules čempionātos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu