"Morning After" ceļā uz atpazīstamību (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Mūzikas akadēmijas Studentu klubā pagājušonedēļ savu otro dzimšanas dienu svinēja džezroka projekts "Morning After".

Šī grupa jau iepriekš bija diezgan pazīstama, taču pēdējā laikā ar savu darbu iepazīstina aizvien plašāku klausītāju loku.

Šobrīd "Morning After" ar singlu "Saucu tevi" itin droši sevi ir pieteikuši Radio SWH Top 40. Šis gads grupai bijis īpašs ar piedalīšanos tādos pasākumos kā SWH Priekšnams tūrē, "Nokia Extreem" tuss koncertos un "Baltic Beach Party" Liepājā. Konkursā "Sinepes un medus" grupa ieguva pirmās vietas kā labākie skatuves tēla veidotāji, taustiņinstrumentālisti un saksofonisti.

"Morning After" mūzika apvieno soula, disko, džeza, roka un fanka stilus. Grupā spēlē divi saksofonisti Toms Rudzinskis un Nauris Kolmanis, basists Juris Olekšs, ģitārists Miķelis Studers, bundzinieks Edgars Runcis un taustiņnieks Māris Vitkus, bet sešu puišu kolektīvam īpašu šarmu piedod vokāliste Agate Dombrovska. Lai gan tikai bunģierim ir vairāk nekā 20 gadu, jaunajiem mūziķiem profesionalitātes trūkumu nevar pārmest.

Grupas nosaukums tulkojumā no angļu valodas nozīmē "rīt pēc", taču šajā gadījumā to nevar skaidrot ar jēdziena ierasti paģiraino nozīmi. "Morning After" mūziķi uzsver, ka tas ir rīts, kurā rodas jaunas idejas, līdz ar to ir iespējas piedāvāt kaut ko jaunu un nebijušu. "Tas ir rīt pēc jau sen zināmā un ierastā."

Pirmoreiz grupa tika pamanīta Valsts 1. ģimnāzijas organizētajā konkursā "Pirmā plate", kas deva iespēju sākt ceļu uz Radio SWH Priekšnams jauno grupu topu. Tam sekoja piedalīšanās dažādos festivālos (Tu esi pamanīts, 2004, Sinepes un medus, Rumbas roks, 2004) un klubu koncertos. Pērn grupa ierakstīja pirmo singlu "First", ar kuru piedalījās Priekšnams TV starptautiskajā konkursā.

Savukārt dziesma "Saucu tevi" trīs nedēļas noturējās Priekšnama topa pirmajā vietā, iegūstot tiesības startēt Top 40. Lai gan šāds mūzikas stils – ar nelielām atkāpēm vairāk uz džeza vai fanka pusi – raksturīgs daudzām jaunajām grupām, "Morning After" nudien izskatās labi uz šīs plejādes fona. Tad jau arī lielāki panākumi būs sagaidāmi.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu