Grupai "Jumprava" tapusi interneta lapa (10)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atvērta grupas "Jumprava" interneta lapa (www.jumprava.com).

Jaunajā interneta lapā var klausīties grupas dziesmu fragmentus, noskatīties videoklipus, aplūkot "Jumpravas" fotogrāfijas, kā arī iepazīties ar grupas biogrāfiju, uzzināt par gaidāmajiem koncertiem un citiem jaunumiem.

Interneta lapā atrodama arī informācija par "Jumpravas" 20 gadu jubilejas turneju, kura sākas šonedēļ ar koncertiem 11. novembrī Jelgavā.

Tūres turpinājumā 12. novembrī notiks koncerts Ventspilī, bet 13. novembrī gaidāmi divi koncerti Liepājā. Tālāk 25. novembrī notiks koncerts Valmierā, bet 26. novembrī "Jumprava" koncertēs Krustpilī.

Ņemot vērā lielo publikas interesi, tūres noslēgumā 1. decembrī Dailes teātrī notiks divi koncerti.

"Jumprava" jubilejas gadā darbojas ļoti aktīvi – izdots pirmais grupas DVD, kurā apkopoti videoklipi un koncertu ieraksti, un jaunais albums "Inkarmo". Augusta beigās "Jumprava" jubileju svinēja Dzintaru koncertzālē.

Grupu 1984. gadā dibināja Aigars Grāvers kopā ar Aināru Ašmani, pieaicinot Aigaru Voitišķi un Ingu Ulmani. Vēlāk grupai pievienojas arī Aigars Grauba un Aigars Krēsla. Gadu gaitā grupas sastāvs vairākkārt mainījies.

"Jumpravas" pūrā ir daudzas savulaik ļoti populāras dziesmas - "Vēlreiz", "Ziemeļmeita", "Zem diviem karogiem", "Pa vējam", "Peldētājs", "Baltā", "Tālu aizgāja", "Ēna", "Šeit lejā" un daudzas citas.

Gaidāms, ka ziemas sākumā tiks izdota arī dokumentāla satura grāmata par grupas mūziķu radošajām gaitām.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu