Projekts kuba klubā "Casablanca" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 11. novembrī, Vecrīgas klubā "Casablanca" uzstāsies projekts "kuba".

Projekts kuba radies 2001. gadā, apvienojoties grupu "Satellites LV", "Dull Doll", "Lolitas brīnumputns" dalībniekiem. Projekts drīz iegūst pirmās muzikālās kontūras, apvienojot savā mūzikā Čikāgas skolas underground džeza skolas idejas (Isotope 217, Tortoise) ar vieglu 60. gadu lounge fona mūziku. Kad grupas sākotnējam kodolam pievienojas "rhodes" taustiņinstrumentālists Martinez Gonzalez (Lolitas brīnumputns, T-Plox, Sirke u.c.), tiek nolemts, ka kuba turpmāk spēlēs instrumentālu mūziku.

Pavisam nesen grupa pabeigusi studijā "Sound Division" pabeigusi ierakstīt jaunu skaņdarbu "Baku", kas būs pirmais vēstnesis 2006. gadā gaidāmajam grupas otrajam studijas albumam.

"Šis ir pirmais skaņdarbs, kurā mēs sākām izmantot balsis," stāsta taustiņinstrumentālists Martinez Gonzalez. "Tas iezīmē jaunu sākumu "kubas" mūzikā, tiesa, kompozīcijas darba nosaukums ir "Morikone", tas tādēļ, ka skaņdarba rašanās pirmajās minūtēs veidojās spilgta asociācija ar Enio Morikones vesternu skaņu celiņiem."

Atgādinām, ka 2002. gadā tiek laists klajā projekta debijas albums "15 Episodes Of Kuba", kas iegūst divas Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas (labākais debijas un labākais instrumentālās mūzikas ieraksts). Pirms gada par godu Eiropas Savienības paplašināšanās svinībām grupa pārstāvēja Latviju koncertos Vīnē un Prāgā, kā arī uzstājās kā iesildošā grupa r&b zvaigznes Meisijas Grejas pagājušās vasaras koncertā Mežaparka estrādē.

Koncerta sākums plkst. 23.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu