Atpūties Bagatskis - MVP laukumā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pirmo uzvaru FIBA Eiropas kausa izcīņas turnīrā vakar guva Latvijas vicečempioni "Barons/LU", kas savā laukumā pārliecinoši apspēlēja Vācijas Bundeslīgas komandu Bonnas "Telekom Baskets".

Pēc vairākām spēlēm laukumā atgriežoties komandas galvenajam trenerim Aināram Bagatskim, "Barons" basketbolisti šodien Rīgā ar 87:70 uzvarēja "Telekom Baskets".

Pa ceturtdaļām - 28:13, 12:22, 38:10, 9:25.

Tā bija rīdzinieku pirmā uzvara FIBA kausa izcīņas jaunajā sezonā un vispār pirmais Eiropas turnīru panākums komandas vēsturē.

Labi atpūties, kurpes pret sporta čībām atkal bija nomainījis komandas spēlējošais galvenais treneris Ainārs Bagatskis, un, kā izrādījās, izvēle nebija kļūdaina.

Acīmredzot vācieši tādam notikumu pavērsienam nebija gatavi, jo Bagijam pietika ar 20 minūtēm, lai kļūtu ne tikai par spēles rezultatīvāko spēlētāju ar 20 punktiem, bet arī par labāko cīnītāju zem groziem - septiņas atlēkušās bumbas.

Bagatskis bija neapturams savā kroņa elementā, raidot mērķī sešus (!) no astoņiem tālmetieniem.

Tālmetieni visā spēlē: Barons - 12/31, Telekom Baskets - 4/18, divpunktu metieni 21/41 pret 19/37.

Rezultatīvākais "Telekom Baskets" rindās ar 13 punktiem bija Endrjū Višņevskis.

Spēle Olimpiskajā sporta centrā izvērtās diezgan saraustīta, jo pēc ievērojama 15 punktu pārsvara pēc pirmās ceturtdaļas, nākamajās desmit minūtēs gandrīz visu pārsvaru rīdzinieki izsēja. Tad savukārt nāca trešā ceturtdaļa, kuru laukuma saimnieki iesāka ar šokējošu 18:0 (!!!) izrāvienu un noslēdza ar pretiniekus iznīcinošu rezultātu 38:10!

Pēc 30 minūtēm - 78:45 (!) un spēles liktenis bija izšķirts, tomēr nepatīkami, ka pēdējā ceturtdaļā komanda ar vieglu roku šo lielisko handikapu izsēja (9:25), tādējādi apdraudot "Barons/LU" pārsvaru pār "Telekom Baskets", gadījumā, ja abām komandām grupu turnīra noslēgumā būs vienāds uzvaru skaits...

Židrūns Urbons (att. no kreisās) apspēlēja ne tikai Maiku Mīku un deva vispusīgu ieguldījumu komandas vēsturiskajā uzvarā.
Židrūns Urbons (att. no kreisās) apspēlēja ne tikai Maiku Mīku un deva vispusīgu ieguldījumu komandas vēsturiskajā uzvarā. Foto: AFI

Ar 17 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm šodien izcēlās lietuviešu spēka zars Židrūns Urbons, un daudz neatpalika arī viņa tautieši - 15 punktus "baronu" uzvarai pievienoja Giedrs Gusts, bet desmit punkti Mihaila Aņisimova kontā.

Septiņus punktus Vācijas komandas grozā sameta Artūrs Brūniņš.

Atlēkušās bumbas: Barons - 44, Tekom Baskets - 41.

Pateicoties šim panākumam, "Barons/LU" turnīra tabulā tagad samainījās vietām ar "Telekom Baskets" un pakāpās uz trešo vietu G grupā.

Arī nākamo spēli "baroni" aizvadīs savā laukumā, kad 15. novembrī Rīgā uzņems "BC Kyiv", kuriem pirmā apļa spēlē Kijevā zaudēja ar 58:72.

Šodien Kijevas basketbolisti piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā, izbraukumā ar 59:68 piekāpjoties Rostovas "Lokomotiv".

Vēl šodien trešo neveiksmi turnīrā piedzīvoja "MPC Capitals", kas ar 53:65 kapitulēja Grieķijas "Maroussi". Latvietis Gatis Melderis zaudētāju labā guva piecus punktus (sm 5/6), izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un pārtvēra divas pretinieku piespēles.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu