Lielais hokejs būs (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gatavošanās 2006. gada pasaules hokeja čempionātam pagaidām notiek bez būtiskiem traucēkļiem, norādīts izglītības un zinātnes ministres Inas Druvietes vadītajā hokeja čempionāta darba grupas sēdē, kur pārskatus par padarīto sniedza čempionāta organizatori.

Kā informēja ministres preses sekretāre Sanda Purviņa, SIA "Skonto" pārstāvji norādījuši, ka daļā čempionātam paredzēto ēku remonti ir gandrīz pabeigti un ir izbūvēts nepieciešamo komunikāciju tīkls. Līdz mēneša beigām tikšot piegādātas un uzstādītas ledus iekārtas, un līdz 15. decembrim sākti papildu izbūves darbi. "Skonto" apgalvo, ka darbs tiks pabeigts noteiktajā laikā.

Hokeja čempionāta galvenā halle ir noslēgta, ievietoti logi, ēkai pieslēgta apkure, kā arī pabeigta ārējās teritorijas sakārtošana, stāstīja SIA "Merks" pārstāvji. Decembrī hallē tikšot sākta krēslu montāža. Patlaban tiekot gatavota nepieciešamā dokumentācija, lai 1. februārī ēku varētu nodot ekspluatācijā.

Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans sacīja, ka pastāv nesaprašanās starp haļļu būvniekiem par sportistu ģērbtuvju aprīkojumu. Druviete uzdeva SIA "Merks" un čempionāta organizatoriem vienoties par nepieciešamo telpu iekārtojumu atbilstoši noslēgtajam līgumam.

Gatavošanās čempionātam norisot veiksmīgi, tiek saņemta arī palīdzība no Starptautiskās hokeja federācijas, informēja čempionāta izpilddirektors Guntis Ulmanis.

Iekšlietu ministrijas darbinieki sagatavojuši drošības pasākumu plānu čempionāta laikam. Tagad nepieciešama vienošanās ministru līmenī, norādīja Ulmanis. Viņš stāstīja, ka esot samazināts drošības barjeru skaits, atvieglojot skatītājiem piekļuvi hallēm, palielināts to priekšmetu skaits, kurus būs aizliegts ienest ēkās.

Druviete atzinīgi vērtēja čempionāta organizētāju sadarbību ar Vispārizglītojošo skolu mākslas pedagogu asociāciju starptautiskā bērnu zīmējumu konkursa organizēšanā, kā arī organizētāju nodomu čempionāta atklāšanā un apbalvošanā iesaistīt arī visjaunākos Latvijas sportistus.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu