"Jumprava" novembrī dosies koncerttūrē (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai atzīmētu savas pastāvēšanas 20. gadadienu, viena no Latvijas leģendārākajām grupām "Jumprava" novembrī dosies koncerttūrē.

Kā informēja "Jumpravas" līderis Aigars Grāvers, koncerti paredzēti šādās Latvijas vietās:

11. novembrī plkst. 19 Jelgavas kultūras namā 12. novembrī plkst. 19 Ventspils kultūras namā "Jūras vārti" 13. novembrī plkst. 20 Liepājas teātrī 25. novembrī plkst. 19 Valmieras kultūras centrā 26. novembrī plkst. 19 Krustpils kultūras namā 1. decembrī plkst. 120 plkst. Rīga, Dailes teātris

Koncertu ilgums plānots aptuveni 2 stundas (2 daļās), un tie saturiskā un vizuālā ziņā līdzināsies priekšnesumam, kurš augusta nogalē notika Dzintaru koncertzālē un kuru apmeklēja vairāk nekā 3000 grupas mūzikas cienītāju. Jubilejas koncertu programmā grupa iekļāvusi gandrīz 30 skaņdarbus no dažādiem grupas daiļrades periodiem, tajos piedalīsies arī viesmākslinieki - Aigars Voitišķis (ģitāra) un Mārtiņš Linde (bungas), tiks izmantoti lielformāta ekrāni un īpaši veidota, mūziku papildinoša video grafika, kā arī piedāvāta speciāli atstrādāta gaismas un skaņas režija, lai klausītājiem sagādātu pēc iespējas spēcīgāku emocionālo un muzikālo pārdzīvojumu.

Lai turneju varētu apmeklēt visdažādāko vecumu "Jumpravas" mūzikas cienītāji, koncerti notiks Latvijas pilsētu teātros un kultūras namos (biļetes ar numurētām sēdvietām) un to sākums paredzēti tādos laikos, kas būtu pieņemami arī tai auditorijas daļai, kas neapmeklē naktsklubus (vidēji – plkst. 19).

Biļetes uz koncertiem būs pieejamas oktobra sākumā valsts mēroga biļešu izplatītāju tirdzniecības punktos visā Latvijā, tās būs iespējams iegādāties arī koncertu norises vietās – teātru un kultūras namu kasēs.

Jau iepriekš masu medijos plaši izziņots, ka šis, 2005. gads, ir "Jumpravas" pastāvēšanas un radošās darbības 20 gadu jubilejas gads. Jubilejas gada ietvaros izdots "Jumpravas" mūzikas video un koncertu ierakstu apkopojums DVD formātā, pie klausītājiem nonācis grupas jaunākais albums "Inkarmo", bet 25. augustā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē notika vienreizējs "Jumpravas" jubilejas koncerts. Gaidāms, ka ziemas sākumā tiks izdota arī dokumentāla satura grāmata par jumpraviešu radošajām (un ne tikai) gaitām.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu