A. Čaks "Vēlais viesis"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izdevniecībā “Tapals” jaunā izdevumā ir nākusi klajā Aleksandra Čaka veļu laika poēma par zēnu no Biķernieku ielas. Grāmata izdota A. Čaka dzimšanas dienas priekšvakarā.

Poēma “Vēlais viesis” ir veļu laika stāsts par brāli, kurš uz brīdi, miglas vāliem klīstot, nāk pasērst uz tēva mājām, un šis brālis ir mūžības skarts. Pirmoreiz poēma tika publicēta žurnālā “Daugava” 1936. gadā. Tā uzrakstīta piederīgo atmiņu stāstījuma iespaidā, atceroties strēlnieku Voldemāru Timmu (1896-1915), kas bija viens no pirmajiem kritušajiem latviešu strēlniekiem.

Grāmata ir veltīta viņam un visu kritušo latviešu strēlnieku piemiņai. Tā iznāk laikā, kad tiek atzīmēta Brāļu kapu deviņdesmitgade, laikā, kad pirms 90 gadiem tika izveidoti pirmie latviešu strēlnieku bataljoni. Grāmatā ievietoti dokumentāli foto no V. Eihenbauma personiskā arhīva, kā arī literatūrzinātnieka Valda Rūmnieka un pulkveža Jāņa Hartmaņa ievadvārdi. Grāmata izdota ar Rīgas domes Kultūras pārvaldes atbalstu.

Tapals, 64 lpp.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu