"Jumprava" gatavojas 20 gadu jubilejas turnejai (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grupa "Jumprava" novembrī dosies 20 gadu jubilejas koncertturnejā, sniedzot sešus koncertus Latvijas pilsētās.

Ieviestas dažas izmaiņas "Jumpravas" turnejas grafikā. Grupa tūri atklās 11. novembrī ar koncertu Jelgavas kultūras namā, dienu vēlāk gaidāms koncerts Ventspils kultūras namā "Jūras vārti", bet 13. novembrī grupa koncertēs Liepājas teātrī. Turneja turpināsies 25. novembrī Valmieras kultūras centrā, 26. novembrī gaidāms koncerts Krustpils kultūras namā, bet turneja noslēgsies 1. decembrī ar koncertu Dailes teātrī.

Jubilejas turnejas koncerti saturiski un vizuāli līdzināsies grupas lielkoncertam Dzintaru koncertzālē. Koncerti notiks divās daļās. Programmā grupas mūziķi iekļāvuši gandrīz 30 skaņdarbus no dažādiem grupas daiļrades periodiem.

Koncertos piedalīsies arī viesmūziķi – ģitārists Aigars Voitišķis un bundzinieks Mārtiņš Linde. Koncertos grupa izmantos lielformāta ekrānus un īpaši veidotu, mūziku papildinošu video grafiku, kā arī piedāvāta speciāli atstrādāta gaismas un skaņas režija, lai klausītājiem sagādātu pēc iespējas spēcīgāku emocionālo un muzikālo pārdzīvojumu.

"Jumprava" jubilejas gadā darbojas ļoti aktīvi – izdots pirmais grupas DVD, kurā apkopoti videoklipi un koncertu ieraksti un jaunais albums "Inkarmo". Augusta beigās "Jumprava" jubileju svinēja Dzintaru koncertzālē. Šo koncertu apmeklēja vairāk nekā 3000 grupas daiļrades cienītāju.

Grupu 1984. gadā dibināja Aigars Grāvers kopā ar Aināru Ašmani, pieaicinot Aigaru Voitišķi un Ingu Ulmani. Vēlāk grupai pievienojas arī Aigars Grauba un Aigars Krēsla. Gadu gaitā grupas sastāvs vairākkārt mainījies.

"Jumpravas" pūrā ir daudzas savulaik ļoti populāras dziesmas - "Vēlreiz", "Ziemeļmeita", "Zem diviem karogiem", "Pa vējam", "Peldētājs", "Baltā", "Tālu aizgāja", "Ēna", "Šeit lejā" un daudzas citas.

Gaidāms, ka ziemas sākumā tiks izdota arī dokumentāla satura grāmata par grupas mūziķu radošajām gaitām.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu