Portugāles klase, Latvijas vieta (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē Latvijas futbola izlase trešdien ar 0:3 izbraukumā zaudēja Eiropas vicečempioniem Portugālei un atlases 3. grupā ierindojās piektajā vietā aiz Igaunijas.

Pirmā puslaika vidū ar divu minūšu intervālu (18. un 20. min.) divus vārtus portugāļu labā guva Pauleta, kurš līdz ar to ir kļuvis par visu laiku rezultatīvāko Portugāles izlases futbolistu.

Pauletas rēķinā tagad 42 vārti un tieši par vienu precīzu sitienu viņš ir apsteidzis leģendāro Euseibio.

Pirmoreiz viņš Aleksandru Koļinko pārspēja no pašas vārtu priekšas, kad pēc teicama centrējuma Latvijas aizsardzība tika nogriezta kā ar nazi. Divus minūtes vēlāk Pauleta izdarīja sitienu burzmā no soda laukuma un, pēc rikošeta no Latvijas izlases spēlētāja, bumba ielidoja Koļinko nepiesegtajā vārtu stūrī - 0:2.

Pauleta vienus vārtus guva arī abu komandu pirmā apļa spēlē Rīgā, kad portugāļi izcīnīja uzvaru ar 2:0.

Vēl spēles pirmajā puslaikā divas lieliskas vārtu gūšanas iespējas vienā uzbrukumā bija arī Latvijas izlasei, kad aci pret aci ar Portugāles izlases vārtsargu ar lielisku piespēli tika izvirzīts Vīts Rimkus, bet mirkli vēlāk lieliskā pozīcījā tieši pretim vārtiem bumbu saņēma Viktors Morozs.

Abos gadījumos Kvims glāba savējos no droša vārtu zaudējuma.

2005. gada 12. oktobris, Portu. Pauleta (centrā) saņem apsveikumus no komandas biedriem Žoržē Andrades (pa kreisi) un Fernando Meiras (pa labi). Pauleta ir kļuvis par visu laiku rezultatīvāko Portugāles izlases futbolistu.
2005. gada 12. oktobris, Portu. Pauleta (centrā) saņem apsveikumus no komandas biedriem Žoržē Andrades (pa kreisi) un Fernando Meiras (pa labi). Pauleta ir kļuvis par visu laiku rezultatīvāko Portugāles izlases futbolistu. Foto: AFI

Spēles turpinājumā un it īpaši otrajā puslaikā nospiedošs pārsvars bija portugāļiem un tikai lielām pūlēm viesiem izdevās nosargāt savus vārtus neskartus. Vairākās epizodēs glāba Koļinko, tomēr arī viņš bija bezspēcīgs, kad 85. minūtē ar tālu sitienu punktu mājinieku uzvarai pielika Viana - 0:3.

Punkts arī 2006. gada Pasaules kausa atlases ciklam, kuru Latvijas izlase noslēdza ar piekto vietu 3. grupā, jo Igaunija šodien izbraukumā ar 2:0 pārspēja Luksemburgu un turnīra noslēguma apsteidza Latviju par diviem punktiem (skat. grafiku).

Latvijas izlases sastāvs:

Aleksandrs Koļinko, Igors Stepanovs, Vitālijs Astafjevs (C), Artūrs Zakraševskis, Viktors Morozs, Aleksandrs Isakovs, Dzintars Zirnis, Andrejs Rubins, Genādijs Soloņicins (52. min. Aleksejs Višņakovs), Vīts Rimkus (57. min. Gatis Kalniņš), Māris Verpakovskis (74. min. Kristaps Blanks).

Artūrs Zakraševskis (no kreisās) cenšas apturēt rezultatīvāko Eiropas zonas kvalifikācijas turnīra spēlētāju Pauletu.
Artūrs Zakraševskis (no kreisās) cenšas apturēt rezultatīvāko Eiropas zonas kvalifikācijas turnīra spēlētāju Pauletu. Foto: AFI

Portugāļi jau neatkarīgi no pēdējā mača iznākuma bija garantējuši pirmo vietu grupā un automātisku ceļazīmi uz Pasaules kausa finālu Vāciju.

Otro vietu un tiesības par Pasaules kausa ceļazīmi turpināt cīņu "play off" spēlēs izcīnīja Slovākija, kas šodien savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 ar Krieviju. Abām izlasēm noslēgumā bija pa 23 punktiem, bet slovākiem augstāku vietu nodrošināja labāka gūto un zaudēto vārtu starpība.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu