Neatbalsta "Tērbatas centra" projektu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas vēsturiskā centra (RVC) saglabāšanas un attīstības padome šodien neatbalstīja "Tērbatas centra" projektu, kuru paredzēts īstenot kvartālā starp Tērbatas, Blaumaņa, K.Barona un Dzirnavu ielu.

Projekts netika atbalstīts, jo balsojumā vairākums padomes locekļu atturējās.

Kā norādīja padomes locekļi Jānis Asaris, Andris Ozols un Pēteris Blūms, viņus neapmierina jaunbūvējamās ēkas fasāde Blaumaņa ielā.

Savukārt Juris Dambis un arī Asaris norādīja, ka projektā vajadzētu saglabāt kaut ko no veco ēku detaļām.

Projekta izstrādātāji tika aicināti pārstrādāt Blaumaņa ielas ēkas fasādi.

Kā norādīja projektētāju biroja "Kubs" pārstāve Zane Kalinka, projektu īstenojot, nebūs iespējams saglabāt veco industriālo ēku daļas, kuras saglabāt aicinājusi Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija.

Kā ziņots, projektu īsteno SIA "Tērbatas centrs", kura vienīgais īpašnieks ir advokāts Jānis Loze.

Kvartāla daļā līdz 10 000 kvadrātmetru lielā apbūves platībā paredzēts izbūvēt daudzfunkcionālu kompleksu ar dzīvokļiem, biroju telpām, galerijām un kafejnīcām, restorāniem, viesnīcām, veikaliem, veselības, sporta un skaistumkopšanas centriem, kā arī vairāklīmeņu pazemes autonovietni.

Plānotās investīcijas projektā varētu pārsniegt 30 miljonus ASV dolāru (16,4 miljonus latu), kas tiks piesaistītas gan no pašu finansējuma, gan arī no kredītlīdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu