Pretimigrācijas protesti Vācijā pulcē vairāk nekā 1000 cilvēku (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Protesti pret "ārzemniekiem noziedzniekiem" Vācijā. Ilustratīvs foto
Protesti pret "ārzemniekiem noziedzniekiem" Vācijā. Ilustratīvs foto Foto: AFP/LETA

Uz galēji labējās organizācijas "Pro Chemnitz" rīkoto mītiņu Kemnicā ceturtdienas vakarā, lai protestētu pret imigrantu noziedzību, sapulcējušies vairāk nekā 1000 cilvēku.

Tikmēr politiķi pulcējas forumā, lai apspriestu vardarbību, kas pilsētā uzliesmoja pēc nedēļas nogalē notikušās slepkavības, kurā tiek apsūdzēti vairāki patvēruma meklētāji.

"Mums joprojām ir saspringta situācija. Mūsu policisti ar citu zemju policijas un federālās policijas atbalstu strādā ar lielu koncentrēšanos," sarunā ar aģentūru DPA atzina Saksijas federālās zemes iekšlietu ministrs Rolands Vellers. "Mēs neļausim cilvēkiem, kas gatavi izmantot spēku, pārņemt ielas."

Politiķu forumu gatavojas uzrunāt Saksijas zemes premjerministrs Mihaels Krečmers, un tajā piedalās arī vairums citu viņa kabineta locekļu.

Visiem, kas ierodas uz forumu, kurš tiek rīkots vietējā florbola stadiona telpās, jāiziet caur policijas kontroli.

Vienlaikus politika rūpējas, lai demonstranti būtu nošķirti no foruma apmeklētājiem.

Kā ziņots, naktī uz svētdienu Kemnicā izcēlās konflikts starp divām vīriešu grupām, kad izplatījās ziņas, ka pēc pilsētas svētku pirmās dienas notikusi uzmākšanās kādai sievietei.

Konflikta laikā tika sadurti trīs vīrieši, no kuriem viens vēlāk slimnīcā mira. Abi pārējie ar smagiem savainojumiem tika hospitalizēti.

Saistībā ar šo slepkavību apsūdzēti divi patvēruma meklētāji – sīrietis un irākietis.

Mediji sākotnēji vēstīja, ka visi sadurtie ir vācieši, taču vēlāk izrādījās, ka noslepkavotais ir kubiešu izcelsmes Vācijas pilsonis, un arī abi pārējie cietušie bijuši imigrantu izcelsmes personas.

Policija vēlāk noliedza arī ziņas, ka konflikta pamatā būtu bijusi uzmākšanās sievietei.

Tomēr notikušais jau svētdien izraisīja spontānus protestus, kuru dalībnieki vērsās pret imigrantiem un iesaistījās vardarbīgos incidentos.

Arī pirmdienas vakarā organizētie vēl plašākie protesti izvērsās vardarbībā, kad izcēlās sadursmes starp labējiem radikāļiem un kreisajiem ekstrēmistiem, kas bija pulcējušies uz kontrdemonstrāciju.

Policija izpelnījušies kritiku par nespēju savaldīt naidīgi noskaņotās nometnes un par nepietiekamu spēku iesaistīšanu kārtības uzturēšanā.

Eļļu ugunij pielējušas ziņas, ka tīmeklī parādījusies ordera kopija par viena no konfliktā iesaistītā patvēruma meklētāja aizturēšanu.

Dokuments tika publicēts gan "Pro Chemnitz", gan eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) vietnē.

Saksijas Tieslietu ministrija ceturtdien paziņoja, ka kāds policists esot atstādināts no dienesta aizdomās par ordera nodošanu nepiederīgām personām, par ko Vācijā draud kriminālatbildība.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu