Piektdien startē klasiskā volejbola sezona (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar tradicionālajām Baltijas kausa sacensībām jau šo piektdien sāksies klasiskā volejbola jaunā sezona. Tāpat kā pērn, turnīrā piedalīsies trīs labākās Latvijas komandas - nacionālie čempioni "Inčukalns/LU", vicečempioni "Poliurs/Biolar" un pagājušā gada Baltijas un Latvijas kausa ieguvēji "Lāse/Robežsardze".

Pavisam šajā turnīrā šogad startēs desmit vīriešu komandas, bez Latvijas trijotnes arī trīs spēcīgākās Igaunijas komandas - "Audentes University", "Sylvester" un Tartu "Pere Leib", kā arī Baltkrievijas VK "Gomel", Somijas "Kempeleen Lentopallo" un divi Krievijas klubi – Krievijas pirmās līgas komanda "SGIFK-Feniks" (Smoļenska) un VK "Spartak" no Sanktpēterburgas.

Jāatzīmē, ka pirmo reizi Baltijas kausa vēsturē tam ir izdevies piesaistīt Krievijas klubus, bet īpaši saistoša ir VK „Spartak” dalība, kuru trenē pasaulē labi pazīstamais un pieredzējušais volejbola speciālists Vjačeslavs Platonovs.

Gan Igaunijas, gan Latvijas klubu sastāvā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir izmaiņas. "Audentes University" vienību ir papildinājuši latvieši – Aivis Eida un Valts Mihelsons, kurš atsācis spēlētāja gaitas.

"Pere Leib" sastāvā spēlēs Vjačeslavs Grimailovs (pirms tam "Lāse-R" cēlājs), "Inčukalns/LU" sastāvā būs Gvido Priedītis, kurš pēc ilgāka laika atgriezies Latvijā no Vācijas.

Priecē arī tas, ka klubos līdztekus pieredzējušajiem volejbolistiem ir iesaistījušies arī daudzi jauni un talantīgi spēlētāji.

Baltijas kausa sacensības notiks trijās kārtās ar finālu: Pirmā kārta 23. - 25. septembris; Otrā kārta 14. - 16. oktobris; Trešā kārta 6. - 8. janvāris; Fināls 3. - 5. marts.

Sadalījums pa apakšgrupām pirmajā kārtā:

A grupa (Smoļenska): "Inčukalns/LU", "SGIFK-Phoenix", "Audentes University", VC "Gomel"; B grupa (Kempele, Somija): "Lāse/ Robežsardze", "Kempeleen Lentopallo", "Pere Leib"; C grupa (Tallina): "Poliurs/Biolar", "Sylvester", "Spartak".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu