Horvātija izslēdz olimpiskos vicečempionus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Lieliski nospēlējot spēles ceturto ceturtdaļu, par pārsteigumu vakar parūpējās Horvātijas izlase, kas izcīnīja uzvaru pār Atēnu olimpisko spēļu vicečempioniem Itālijas basketbolistiem un iekļuva ceturtdaļfinālā. Eiropas meistarsacīkstes ir noslēgušās arī lielajiem Latvijas sāpinātājiem Izraēlas izlasei.

Itālijas komandas sistēma ierūsējusi

Spēles pēdējās desmit minūtēs horvāti savam trauslajam trīs punktu pārsvaram pieaudzēja vēl piecus punktus un izcīnīja uzvaru mačā ar favorītiem itāļiem - 74:66.

Uzvarētāju rindās ar 20 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās 2,15 metrus garais centrs Mario Kasuns. 16 punktus guva Nikolā Vujčičs, bet vēl 12 pievienoja Marko Popovičs.

Zaudētāju rindās pa 14 punktiem guva Roberto Kjačigs, Džanmarko Poceko un Dante Kalabrija.

Piektdien ceturtdaļfinālā Horvātijas izlases pretinieki būs D grupas uzvarētāji Spānijas basketbolisti.

Uzvaras pār Latviju un Spāniju - vājš mierinājums Izraēlai

No turpmākās cīņas šodien izstājās Izraēlas izlase, kas spēlē par vietu ceturtdaļfinālā atzina Grieķijas izlases pārākumu ar 61:67. Lai arī pirmajā puslaikā, kurā dominēja aizsardzība, Izraēla zaudēja ar 14:25 (!!!), pusotru minūti pirms spēles pamatlaika beigām rezultāts bija tikai 56:59...

23 punktus grieķu labā iemeta Nikolaoss Zisis, bet 19 punkti un desmit atlēkušās bumbas Lazarosa Papadopoulosa rēķinā.

Izraēlas izlasē visvairāk 11 punktus guva Janivs Grīns.

Ceturtdien ceturtdaļfinālā Grieķija tiksies ar Krievijas izlasi.

Vāciešu lauva Novickis atstāj turkus bez Eiropas

Vietu ceturtdaļfinālā nodrošināja arī Vācijas basketbolisti, kas ar 66:57 uzvarēja Turciju un lielā mērā var pateikties savai NBA zvaigznei Dirkam Novickim.

Blondais universālis guva tieši pusi no savas komandas punktiem - 33 (!) un izcīnīja desmit bumbas zem groziem (2p 5/10, 3p 3/5, sm 14/15), kā arī bloķēja trīs pretinieku metienus.

16 punktus Turcijas izlases rindās guva Kaja Pekers.

Piektdien ceturtdaļfinālā Vācija mērosies spēkiem ar C grupas uzvarētājiem slovēņiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu