Šoks Belgradā - Serbija zaudē Francijai... (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Ar šokējošu un negaidītu zaudējumu tik ilgi gaidītās un lolotās Eiropas basketbola meistarsacīkstes ir noslēgušās laukuma saimniekiem Serbijas un Melnkalnes izlasei, kas šodien spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā zaudēja Francijas basketbolistiem.

Izlaiduši no rokām spēles pirmajā daļā iegūto 14 punktu pārsvaru, mājinieki līdzīgajā galotnē aizmeta garām četrus soda metienus no četriem (!) un zaudēja Francijas izlasei ar 71:74...

Turnīrs turpinās ne tikai bez latviešiem, bet arī bez turnīra rīkotājiem - titulētās Serbijas un Melnkalnes komandas.

Ceturtdaļfināla spēlē, kas notiks ceturtdien, Francijas izlases pretinieki būs Eiropas čempioni lietuvieši.

Visu ceturto ceturtdaļu Francijas izlase kontrolēja notikumus laukumā un divas minūtes pirms spēles pamatlaika beigām pēc Tonija Pārkera caurgājiena panāca četru punktu pārsvaru 66:70.

Tomēr tik izšķirīgajā brīdī, kā vienmēr, roka nenotrīcēja serbu basketbola simbolam Dežanam Bodirogam, kurš minūti un piecas sekundes pirms ceturtdaļas beigām iemeta trīspunktnieku 71:72.

Diemžēl vienlaicīgi ar metienu noteikumus zem groza pārkāpa Nenads Krstičs. Florians Pjetrī gan realizēja tikai vienu soda metienu - 71:73, taču serbu atbilde bija vēl neveiksmīgāka. Milans Gurovičs netrāpīja no tālās distances, Bodiroga saņēma piekto piezīmi un vienu no diviem sodiem realizēja Francijas izlases veterāns Antuāns Rigodo - 71:74.

Un tomēr - atlikušajās 15 sekundēs serbi paspēja tikt pie četriem soda metieniem un viena uzbrukuma no groza apakšas. Neticami, bet fakts - visi šie groza iekarošanas mēģinājumi bija pagalam neprecīzi.

Punktu serbu traģēdijai pielika Vladimira Radmanoviča izmisuma tālmetiens spēles pēdējā sekundē.

Tonijs Pārkers (no kreisās) NBA čempiontitulam sapņo pievienot arī Eiropas kroni. Kāpēc ne?
Tonijs Pārkers (no kreisās) NBA čempiontitulam sapņo pievienot arī Eiropas kroni. Kāpēc ne? Foto: FIBA.com

Viss bija beidzies - Bodirogas un Zeļko Rebračas sapnis par karjeras beigšanu ar čempiontitulu savā dzimtenē. Nav šaubu, ka pēc šā turnīra tiks pieprasīts un acīmredzot arī iegūts izlases galvenā trenera Zeļko Obradoviča skalps.

Uzvarētāju rindās ar 14 punktiem rezultatīvākais bija 33 gadus vecais Rigodo, kura rēķinā arī piecas atlēkušās bumbas. 13 punktus uzvarai pievienoja Pārkers, 12 guva Mikaels Gelabala, bet desmit - Boriss Diavs.

Serbijas izlasē pa 14 punktiem guva Radmanovičs un Marko Jaričs, kura rēķinā arī piecas rezultatīvas piespēles. Pa 11 punktiem - Igora Rakočeviča un Krstiča rēķinā.

Par īsu...  Serbijas izlases veterāns Zeļko Rebrača iestrēdzis starp Sirila Žulijāna (no kreisās) un Mikaela Gelabalas roku mūra.
Par īsu... Serbijas izlases veterāns Zeļko Rebrača iestrēdzis starp Sirila Žulijāna (no kreisās) un Mikaela Gelabalas roku mūra. Foto: FIBA.com

Kas notiks tālāk, ko darīs tie tūkstoši serbu līdzjutēji, kas savus mīluļus gara acīm jau redzēja vismaz šā turnīra finālā, bet tagad nokārtu galvu pameta laukumu pēc zaudējuma francūžiem?

Ja Serbija ir basketbola zeme, kā tika sludināts Eiropas meistarsacīkšu reklāmas kampaņās, tad ar spēļu gaisotni visam vajadzētu būt kārtībā, taču, kā pierādīja visai pieticīgā interese par spēlēm, kurās nepiedalījās mājinieki, tad var būt arī visādi un it īpaši tagad, kad pašmāju favorīti krituši kaunā.

Citu kvalifikācijas spēļu rezultāti:

Horvātija - Itālija 74:66, Grieķija - Izraēla 67:61, Vācija - Turcija 66:57.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu