Kehris: "Latvijas izlases starts vērtējams kā slikts" (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Šo pēcpusdien ar lidmašīnas reisu no Belgradas dzimtenē atgriezās Latvijas vīriešu basketbola izlase, kas Eiropas meistarsacīkšu grupu turnīrā zaudēja visās spēlēs un izstājās no turpmākās cīņas.

Turpat Rīgas lidostas konferenču zālē notika preses konference, kurā piedalījās arī izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks un Latvijas basketbola amatpersonas.

“Mēs nebraucām uz šo turnīru zaudēt,” masu medijiem atklāja komandas treneris Muižnieks. "Tagad esam parādā faniem un visiem izlases atbalstītājiem, bet uzvaras vēl būs.”

"Diemžēl jāsecina, ka ar rezultātu es neesmu apmierināts," piebilda Muižnieks. "Tomēr lielākoties esmu apmierināts ar spēlētāju sniegumu, jo viņi centās visās spēlēs parādīt, ko māk."

“Mērķis bija sagatavot tādu komandu, kurā katrs spēlētājs būs atbildīgs par rezultātu,” teica valstsvienības galvenais treneris. "Diemžēl šajā komandā pietrūka spēlētāju ar pieredzi - kā uzvarēt."

Foto: AFI

Kā vienu no galvenajiem zaudējumu iemesliem Muižnieks minēja komandas nespēju sabalansēt spēles stilus un veidot pozicionālus uzbrukumus, kā arī spēlētāju aizraušanos ar individuālām darbībām.

"Atbildību droši varu ņemt uz sevi," paziņoja izlases galvenais treneris. "Cerības attaisnotas netika."

Arī Latvijas Basketbola savienības prezidents Ojārs Kehris izlases sniegumu vērtēja kā sliktu. "Bilance visiem ir zināma - trīs spēlēs trīs zaudējumi. Divās spēlēs parādījām, ka mākam labi spēlēt," teica Kehris. "Taču jāmācās uzvarēt."

2005. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas norisinās Serbijā un Melnkalnē, Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumus visās trijās D apakšgrupas spēlēs - ar 65:74 pret Izraēlu, ar 109:114 pagarinājumā pret Spāniju un 67:82 pret mājiniekiem Serbiju un Melnkalni.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu