Muižnieks: "Gan es, gan komanda gribējām spēlēt tālāk..." (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pēc Latvijas izlases zaudējuma arī Eiropas meistarsacīkšu grupu turnīra trešajā spēlē komandas galvenais treneris Kārlis Muižnieks atzina, ka galvenā problēma bija nespēja rezultatīvi noslēgt labi izveidotās uzbrukuma iespējas.

Ekspreskomentāru par Latvijas izlases sniegumu pēdējā mačā ar Serbiju un Melnkalni Latvijas izlases treneris TVNET Sports korespondentam sniedza īsā telefonsarunā divas stundas pēc spēles beigām.

Kārlis Muižnieks: "Mēs sapratām, ka šodienas spēlē izšķiras - vai mēs turpināsim cīņu čempionātā vai arī ne, kaut gan, kā izrādījās, mums būtu pieticis ar uzvaru pār spāņiem [Spānija zaudēja Izraēlai - aut.]. To saprata arī serbi, un bijām samērā līdzīgās situācijās, bet vienīgais pretinieku pluss bija tas, ka viņi spēlēja savās mājās."

"Sākums bija samērā cerīgs, bet turpinājumā nespējām izmantot savas iespējas uzbrukumā, kamēr serbi - tieši pretēji - gan no sarežģītām, gan labi izspēlētām pozīcijām guva grozus. Jau pirmajā ceturtdaļā viņi ieguva šo rezultāta starpību [+15], kas deva viņiem papildu pārliecību, un viņu laukumā to nekādā gadījumā nedrīkstēja pieļaut. Šī tomēr ir ļoti augsta līmeņa komanda un, ja vēl viņi iegūst pārliecību, tad tos ir grūti apturēt jebkurā līnijā."

Foto: AFI

"Spēles otrajā daļā mums bija arī taktiskas kļūdas aizsardzībā. Nevainīgās situācijās sapelnījām nevajadzīgus sodus. Serbi līdz ar to guva daudz vieglo punktu no soda metienu līnijas, bet mēs turpinājām no labām pozīcijām lielākoties mest garām. Pirmajā puslaikā spēlētāji vēl nosacīti darbojās tādā pašā ritmā kā pret spāņiem, daļēji sasteidza savus metienus. Serbi nevarēja mūs apturēt tikai ar savas aizsardzības palīdzību, jo mēs to bieži apspēlējām gan no groza apakšas, gan perimetra, gan ar trīspunktu metieniem, diemžēl realizācija šoreiz nebija tāda, kā gribētos."

"Taktiskā gudrība serbiem bija visaugstākajā līmenī, kaut gan cīnījāmies līdz galam. Aizsardzībā mēģinājām spēlēt aktīvi, agresīvi, izmantojām arī zonas aizsardzību, tomēr serbi demonstrēja savu klasi un nepieļāva tādu izteiktu kritumu punktu gūšanā un iniciatīvas zaudēšanu."

"Žēl, ka šo čempionātu pabeidzām tik ātri. Gan es, gan komanda gribējām spēlēt tālāk," komandas snieguma plašāku analīzi Muižnieks atlika uz vēlāku laiku.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu