Izraēla paveic to, ko nespēja Latvija...

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Eiropas meistarsacīkšu grupu turnīra pēdējā spēlē Izraēlas basketbolisti šodien negaidīti pārspēja spāņus un kvalificējās turnīra nākamajai kārtai. Trešo uzvaru trīs spēlēs izcīnīja Lietuvas izlase, kas kopā ar Slovēniju, Krieviju un Spāniju kvalificējās ceturtdaļfinālam kā savu apakšgrupu uzvarētāji.

Izraēla šodien ar 85:77 uzvarēja Spāniju un iekļuva nākamajā kārtā, savukārt spāņi, pateicoties Serbijas uzvarai pār Latviju (82:67), tik un tā kļuva par D grupas uzvarētājiem ar labākiem rezultātiem savstarpējās spēlēs.

Trešo uzvaru grupu turnīrā šodien izcīnīja Eiropas čempioni lietuvieši, kas ar 92:79 pārspēja Bulgāriju, finišēja pirmajā vietā D apakšgrupā un tieši kvalificējās ceturtdaļfinālam.

Eiropas meistarsacīkšu finālturnīros tā bija pēc kārtas jau devītā Lietuvas izlases uzvara. 17 punktus uzvarētāju labā guva Sims Jasaitis.

B grupas otrajā mačā Horvātija ar 80:67 uzvarēja Turciju.

Lietuviešiem līdzīgu panākumu, C grupā iespēja arī Slovēnija, kas šodien ar 68:58 pārspēja Franciju, ar trīs uzvarām ieņēma pirmo vietu grupā un tāpat iekļuva Eiropas meistarsacīkšu ceturtdaļfinālā.

Grieķija - Bosnija un Hercegovina 67:50.

Arī Krievijas basketbolisti, par spīti dramatiskā mača galotnē piedzīvotajam zaudējumam ar Vāciju (50:51), A grupā ieņēma pirmo vietu un ir brīvi no kvalifikācijas mača par tiesībām spēlēt ceturtdaļfinālā.

27 sekundes pirms spēles beigām uzvaras grozu vāciešiem no tālās distances guva Dirks Novickis, kura kontā 24 punkti un 19 (!) atlēkušās bumbas.

Džons Roberts Holdens - 13 punkti, Andrejs Kiriļenko - 12 punkti un septiņas atlēkušās bumbas.

Itālija - Ukraina - 99:62.

No turpmākās cīņas Eiropas meistarsacīkstēs izstājās Latvija, Ukraina, Bosnija&Hercegovina un Bulgārija.

Kvalifikācijas spēļu pāri:

Serbija un Melnkalne - Francija, Grieķija - Izraēla, Vācija - Turcija, Horvātija - Itālija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu