Spānija šokē Serbiju, lietuvieši turpina uzvarēt

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas izlases šodienas pretinieki 2003. gada Eiropas vicečempioni Spānijas basketbolisti turnīra pirmajā spēlē sagādāja šokējošu zaudējumu Serbijai un Melnkalnei, bet lietuvieši, spītējot savu zvaigžņu prombūtnei, pārliecinoši uzvarēja Turcijas izlasi.

27 punktus gūstot Huanam Karlosam Navarro (2p 5/8, 3p 4/5), Spānija vakar savā pirmajā Eiropas meistarsacīkšu spēlē ar 89:70 sagrāva laukuma saimniekus Serbiju un Melnkalni.

8400 skatītāju klātbūtnē, jau pēc pirmā puslaika ieguvuši 13 punktu pārsvaru, spāņi spēles galotnē vēl vairāk palielināja pārsvaru un apliecināja, ka arī šoreiz ir vieni no galvenajiem pretendentiem uz čempiontitulu.

17 punktus uzvarētāju labā guva Hosē Manuels Kalderons, bet 14 - Inaki de Migels, kas izcīnīja arī piecas atlēkušās bumbas. Hosē Garbahosa - pieci punkti, sešas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles.

Serbijas un Melnkalnes izlasē rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Igors Rakočevičs.

Šodien Spānija spēlēs ar Latviju, bet serbi ar Izraēlu.

Apgalvojumus, ka bez savām lielākajām zvaigznēm Eiropas čempione Lietuvas izlase šoreiz nebūs konkurētspējīga, atspēkoja jau pirmā spēle, kurā leiši B grupā vakar ar 87:75 uzvarēja Turciju.

Līdera lomu uzņēmās Ramūns Šiškausks, kurš guva 20 punktus, bet pa 14 pievienoja abi brāļi Kšištofs un Darjus Lavrinoviči. Pa abiem kopā viņiem arī 15 atlēkušās bumbas.

Pa astoņiem punktiem Lietuvas izlases labā guva Roberts Javtoks un Sims Jasaitis.

Otrā B grupas spēlē Horvātija tikai sīvā cīņā ar 88:84 uzvarēja Bulgāriju.

A grupā Itālija atspēlējās no desmit punktu deficīta un spēles pagarinājumā izrāva uzvaru pār Vāciju ar 84:82. Vāciešus neglāba pat NBA zvaigznes Dirka Novicka 27 punkti un 15 atlēkušās bumbas.

25 punktus uzvarētāju labā guva Džanluka Bazile.

Andrejs Kiriļenko
Andrejs Kiriļenko Foto: FIBA.com

Krievija ar 86:74 pieveica Ukrainu un lielā mērā pateicoties tieši Andrejam Kiriļenko, kurš guva 22 punktus, izcīnīja 14 bumbas zem groziem un piecreiz bloķēja pretinieku metienus.

Latvijas čempions un bijušais "ASK/Brocēnu" spēlētājs Džons Roberts Holdens savā debijas mačā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā Krievijas izlasei palīdzēja ar 16 punktiem, trīs atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Visbeidzot C grupā Slovēnija ar 74:65 apspēlēja Bosniju un Hercegovinu, bet Grieķija guva virsroku pār Franciju ar 64:50.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu