Muižnieks: "Spēlētājiem pietrūka šādu spēļu pieredzes..." (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pēc Latvijas izlases nepatīkamā zaudējuma Eiropas meistarsacīkšu pirmajā spēlē vakar Izraēlai komandas galvenais treneris Kārlis Muižnieks atzina, ka izšķirošajos brīžos vairumam spēlētāju ir pietrūkcis šāda līmeņa spēļu pieredzes.

Savu viedokli par zaudējuma iemesliem un spēles komentāru Latvijas izlases treneris TVNET Sports korespondentam sniedza īsā telefonsarunā divas stundas pēc spēles beigām.

Kārlis Muižnieks: "Šī bija pirmā spēle, un mēs visi apzinājāmies tās svarīgumu. Iespējams, ka tas atstāja negatīvu iespaidu uz spēlētājiem, jo varēja just, ka sākumā spēlētāji bija nervozi un par sevi nepārliecināti. Turpinājumā mums gan izdevās atrast savu spēles ritmu, pārņēmt iniciatīvu un pat izvirzīties vadībā."

"Otrajā puslaikā mēs, protams, apstājāmies... Lielākajai daļai spēlētāju, varbūt tikai izņemot Štelmaheru [Robertu] un vēl kādu, pietrūkst šādu spēļu pieredzes, un viņi sāka pieņemt nepareizus lēmumus. Sasteidza metienus, uzbrukums pilnībā pajuka, un tā vietā, lai darbotos saskaņoti, puiši centās apspēlēt pretiniekus viens pret vienu un izdarīt metienus no sarežģītām pozīcijām."

Foto: AFI

"Mēģinājām šo spēli glābt. Bija jau arī kaut kādi varianti, tomēr Izraēla šoreiz bija stiprāka - stiprāka tieši pateicoties lielākai šāda līmeņa spēļu pieredzei un apstāklim, ka Novisadā šī viņiem bija jau trešā spēlē nedēļas laikā. Grūtie mači pret Čehiju un Ungāriju acīmredzot bija devuši komandai labu pārliecību un pieredzi. Šajā situācijā viņiem tas bija pluss, bet mēs tomēr nespējām parādīt to, ko mēs gribam un varam. Vēl mums priekšā tikšanās ar divām basketbola lielvalstīm, un domāju, ka komanda tās nospēlēs labāk."

"Domāju, ka aizsardzībā mēs ar pretiniekiem tikām galā samērā labi. No tālās distances iemeta tie, no kuriem mēs to vismazāk gaidījām [Mizrahi], taču tas bija spēles sākumā un domāju, ka neietekmēja spēles iznākumu. Lai arī grozu kopumā zaudējām, to varētu izskaidrot ar to, ka īpaši otrajā puslaikā neveiksmīgi uzbrukām."

"Man nav ko pārmest nevienam spēlētājam. Viņi lielākoties parādīja, ko viņi var un ko mēs gribam. Bija centība, bija atdeve. Pietrūka mazliet meistarības un pieredzes."

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu