Meitenes bez spīdošām acīm... (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Eiropas basketbola meistarsacīkstēs Turcijā Latvijas sieviešu izlase šodien ceturtdaļfinālā ar 50:69 zaudēja Spānijas basketbolistēm un tagad turpinās cīņu par piekto vietu turnīrā. Izšķirošo pārsvaru jau pirmajā puslaikā spānietēm nodrošināja komandas līdere Amaija Valdemoro un latvietēm neuzlaužami aizsardzības bastioni.

Vēl viens nepatīkams un psiholoģiski smags zaudējums, taču turnīrs vēl nav beidzies un mūsu komandai vēl aizvien ir iespēja cīnīties par piekto vietu Eiropas čempionātā, kas vienlaikus būs ceļazīme uz pasaules meistarsacīkstēm.

Rīt pulksten 16.00 Latvijas izlases nākamās pretinieces būs mājinieces Turcijas basketbolistes, kas šodien vēlu vakarā ar 60:86 kapitulēja Čehijas izlasei.

Čehija un Spānija rīt tiksies pusfinālā.

Pret spānietēm rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 11 punktiem bija Evija Āzace, desmit punkti Lienes Jansones rēķinā (2p 5/8), bet Anete Jēkabsone - visa turnīra veiksmīgākā Latvijas basketboliste, šoreiz guva tikai sešus punktus (2p 2/10. 3p 0/5).

Spāniete Amaija Valdemoro šajā spēlē bija rezultatīvākā ar 17 punktiem.

Pa ceturtdaļām - 12:20, 9:19, 9:17, 20:13.

Jau pirmās ceturtdaļas beigās spānietes panāca desmit punktu pārsvaru 6:16, taču otrās ceturtdaļas sākumā, pateicoties ļoti veiksmīgai Lienes Jansones darbībai uzbrukumā, Latvijas izlasei izdevās samazināt rezultāta starpību līdz 18:20 (!).

Diemžēl tas izrādījās tikai īss veiksmes uzplaiksnījums, jo Spānijas aizsardzība drīz vien atkal kļuva par necaursitamu sienu, turklāt vairs neizdevās nogādāt bumbu zem groza Jansonei, kas faktiski vienīgā varēja regulāri gūt punktus.

Jansones kontā arī septiņas atlēkušās bumbas.

Spēles sākumā pāris veiksmīgas epizodes nospēlēja arī Zane Teilāne, kas starta pieciniekā laukumā devās kopā ar Zani Eglīti, Aneti Jēkabsoni, Ievu Tāri un Ievu Kubliņu, un visā spēlē guva četrus punktus, kā arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Cīņa zem groziem izrādījās vienīgais spēles elements, kur latvietes izrādījās pārākas - 40 pret 36.

Latvijas statistika - 2p 17/44 (38,6%), 3p 2/19 (10,5%), sm 10/11 (90,9%), kļūdas - 22 pret 15.

Amajas Valdemoro (no kreisās) ciešajam tvērienam mēģina pretoties Zane Eglīte (5 p.+ 6 a.b.+ 4 pārtv. piesp.).
Amajas Valdemoro (no kreisās) ciešajam tvērienam mēģina pretoties Zane Eglīte (5 p.+ 6 a.b.+ 4 pārtv. piesp.). Foto: FIBA.com

Kubliņa šajā spēlē tā arī neparādīja gandrīz nekā no tās meistarības, kas Latvijas izlasei palīdzēja uzveikt Vāciju un Grieķiju (2p 2/6, 3p 0/3). To pašu var teikt arī par Guntu Baško, kas pieļāva piecas kļūdas un guva tikai divus punktus (2p 1/6).

Ar Valdemoro, ātro uzbrukumu un tālmetienu palīdzību, spānietes drīz vien atjaunoja desmit punktu handikapu, bet pirmo puslaiku noslēdza savā labā jau ar iespaidīgu +18... (21:39).

Acīmredzami neveiksmīga šī spēle izvērtās visām mūsu komandas līderēm - Jēkabsonei, Kubliņai un Baško, kas jau no pirmajām minūtēm tikai cieši, jo cieši nosegtas un lielāko daļu metienu bija spiestas izdarīt no neērtām pozīcijām.

Izlases galvenajam trenerim Raivo Otersonam jāspēj sapurināt komandu arī pēc šīs sakāves.
Izlases galvenajam trenerim Raivo Otersonam jāspēj sapurināt komandu arī pēc šīs sakāves. Foto: AFI

Katastrofālus rādītājus šajā spēlē atkal sasniedza Latvijas izlases tālmetienu precizitāte - mērķi sasniedza tikai divi no 19 (!!) metieniem... (spānietes 9/30).

Otrajā puslaikā spānietes vienubrīd sasniedza 30 punktu pārsvaru, bet tad, abām komandām spēlē vairāk iesaistot arī rezervistes un dienvidniecēm nedaudz samazinot "apgriezienus", pēdējo ceturtdaļu mūsu basketbolistēm izdevās pat uzvarēt.

Vietu pusfinālā šodien nodrošināja arī Lietuvas izlase, kas ar 67:58 uzvarēja Poliju un rīt mērosies spēkiem ar 2003. gada Eiropas čempionēm krievietēm, kas šodien ceturtdaļfinālā ar 70:56 guva virsroku pār Francijas izlasi.

Latvijas izlases sastāvs:

Zane Eglīte, Anda Eibele, Gunta Baško, Anete Jēkabsone, Ieva Tāre, Aija Brumermane, Elīna Zīke, Liene Jansone, Ieva Kubliņa, Evija Āzace, Zane Teilāne, Anita Mikāle. Galvenais treneris – Raivo Otersons, trenere - Maija Kubliņa.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu