Latvija - ceturtdaļfinālā! (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Eiropas basketbola meistarsacīkstēs Turcijā Latvijas sieviešu izlase šodien ļoti skaisti un pārliecinoši ar 76:47 !!! uzvarēja Grieķijas basketbolistes un pirmoreiz komandas vēsturē iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā!

Šī bija Latvijas izlases trešā uzvara turnīrā, kas garantē trešo vietu A grupā un vietu ceturtdaļfinālā. Rīt grupu turnīra pēdējā spēlē mūsu basketbolistes tiksies ar grupas līdervienību Čehiju, kas šodien ar 76:50 uzvarēja Vāciju un joprojām ir vienīgā komanda, kas visā turnīrā nav zaudējusi nevienā spēlē.

Vēl šodien A grupā Francija - Polija 83:63. Pa 21 punktam Latvijas izlases labā guva Liene Jansone (2p 9/16) un Ieva Kubliņa (2p 6/10, 3p 3/4), turklāt abas vareni pastrādāja aizsardzībā arī zem sava groza. Kubliņas kontā septiņas atlēkušās bumbas, bet Jansone grieķietēm bija kā Ķīnas mūris - 15 (!) bumbas zem groziem.

18 punktus uzvarai pievienoja Anete Jēkabsone (2p 7/10, sm 4/4), kuras rēķinā arī septiņas atlēkušās bumbas, septiņas (!) rezultatīvas piespēles un četras pārtvertas bumbas.

Līdz "triple double" gadrīz aizsniedzās Gunta Baško - astoņi punkti (3p 2/2), deviņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles.

Pa ceturtdaļām - 19:9, 19:4, 15:18, 23:16.

Ar Grieķijas izlasi, kas Atēnu olimpiskajās spēlēs izcīnīja augsto septīto vietu, Latvija augustā tikās arī pārbaudes turnīrā Francijā un toreiz piedzīvoja zaudējumu ar 65:73. Kopš tās spēles aiztecējuši ļoti daudz ūdeņu, bet acīmredzami, kas tas bija noticis pareizajā virzienā...

Latvijas izlase šajā spēlē bija labāka par pretiniecēm visos svarīgākajos spēles elementos - nospiedošs pārsvars zem groza 47 pret 21 (!!!), bloķētie metieni - 4 pret 1.

Uz Latvijas izlases 20 rezultatīvām piespēlēm grieķietes spēja atbildēt tikai ar septiņām. Latvija: sm 9/12, 3p 5/13, 2p 26/50 (52,0%); Grieķija: sm 6/11, 3p 5/20, 2p 13/44 (29,5%).

Vienīgi kļūdu vairāk bija latvietēm (24 pret 13), taču daļu no tām var norakstīt jau uz spēles beigām, kad laukumā bija rezervistes, un arī tos misēkļus, kas regulāri tika pieļauti visas spēles garumā, pašas spēlētājas bieži vien tūlīt kompensēja ar pārtvertām pretinieču piespēlēm.

Liene Jansone - precizitāte, stabilitāte, drošība.
Liene Jansone - precizitāte, stabilitāte, drošība. Foto: FIBA.com

Latvijas izlase šo spēli iesāka lieliski, dominējot jau pirmajās sekundēs, un jau pirmās ceturtdaļas vidū mūsu komandas pārsvars bija rakstāms ar diviem cipariem +11.

Tā vietā, lai mēģinātu atspēlēties vai vismaz izlīdzināt spēles gaitu, nākamajās desmit minūtēs grieķietes saņēma Latvijas meiteņu supertriecienu - 19:4 !!! - ar tādu rezultātu Latvija pārspēja pretinieces spēles otrajā ceturtdaļā...

Lielāko pārsvaru +36 Latvijas izlase sasniedza ceturtās ceturtdaļas beigās, kad laukumā jau bija devušās komandas rezervistes.

Teorētiski mūsu komanda savā grupā vēl var pakāpties uz augšu - uzvara pār čehietēm ar vismaz 15 punktu pārsvaru dos otro vietu, bet, ja izdosies gūt virsroku ar 19 punktiem, tad Latvija A grupā iegūs pirmo vietu.

Šāds aprēķins stāsies spēka tikai ar tādu nosacījumu, ja Francijas izlase rīt uzvarēs Vāciju. Ja francūzietes zaudēs, tad pirmo vietu grupā mūsu meitenēm dos uzvara ar jebkādu rezultātu...

Lūk -  "tipisks" Latvijas sieviešu izlases fans no 30 cilvēku "ultru" grupas, kas jau izpelnījušies respektu Bursas arēnas darbinieku acīs.
Lūk - "tipisks" Latvijas sieviešu izlases fans no 30 cilvēku "ultru" grupas, kas jau izpelnījušies respektu Bursas arēnas darbinieku acīs. Foto: FIBA.com

Visticamākais tomēr ir variants, ka Latvija A grupā finišē trešajā vietā, un tas nozīmē, ka ceturtdaļfinālā būs jāspēlē ar B grupas otrās vietas ieguvējām. Pagaidām otrajā vietā ir lietuvietes, taču pēdējā kārtā viņām būs jāspēlē ar turnīra pastarītēm rumānietēm. Ja arī Spānija pēdējā kārtā uzvarēs Turciju, tad gan Spānijai, gan Lietuvai būs pa četrām uzvarām, bet augstāku vietu ieņems lietuvietes, kas bija pārākas savstarpējā spēlē.

Ja Turcijas basketbolistēm ar savu līdzjutēju atbalstu tomēr izdosies spānietes uzvarēt, tad trīs komandām šajā grupā var būt pa trīs uzvarām un otrās vietas ieguvējas noteiks gūto un zaudētu punktu starpība.

Latvijas izlasē vēl spēlēja un punktus guva: Teilāne 7 p.+ 3 a.b., Eglīte 1 p., Zīke 0 p., Āzace 0 p., Eibele 0 p., Brumermane 0 p.

Latvijas izlases sastāvs:

Zane Eglīte, Anda Eibele, Gunta Baško, Anete Jēkabsone, Ieva Tāre, Aija Brumermane, Elīna Zīke, Liene Jansone, Ieva Kubliņa, Evija Āzace, Zane Teilāne, Anita Mikāle. Galvenais treneris – Raivo Otersons, trenere - Maija Kubliņa.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu