Portugāle tuvu Vācijai, Ukraina - jau Vācijā...

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2006. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra trešās grupas līdervienība Portugāle vakar savā laukumā ar 6:0 sagrāva grupas pastarīšus Luksemburgu un ir soļa attālumā no kvalificēšanās Pasaules kausa finālturnīram Vācijā. Tajā pašā laikā pirmoreiz valsts vēsturē Pasaules kausa finālturnīrā startēs Ukrainas futbolisti.

Vēsturisko panākumu ukraiņiem nodrošināja neizšķirts 1:1 ar Gruziju, kā arī neliela konkurentu palīdzība, jo Dānijas un Turcijas mačs arī noslēdzās neizšķirti 2:2.

Ar 24 punktiem Ukraina savā grupā sāncenšiem kļuva neaizsniedzama, un pēc 2006. gada Pasaules kausa rīkotājiem vāciešiem ir kļuvusi par pirmo Eiropas valsti, kas nodrošinājusi vietu sacensību finālturnīrā.

Pagaidām zināmas ir astoņas valstis, kas piedalīsies 2006. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā - sacensību rīkotāja Vācija, Ukraina, ASV, Argentīna, Saūda Arābija, Dienvidkoreja, Irāna un Japāna.

Arī Portugāles izlase ir ļoti tuvu braukšanai uz Vāciju, jo vakar, pa diviem vārtiem gūstot Pauletam, Simaiju Sabrozam, bet pa vieniem - Žoržem Andradem un Rikardu Karvalju, dienvidnieki savā laukumā ar 6:0 sagrāva Luksemburgu.

Trešās apakšgrupas pirmajos mačos Latvija ar 1:2 izbraukumā zaudēja Igaunijai, bet Krievija ar 2:0 pārspēja Lihtenšteinu.

Portugāle apakšgrupā ir līdere ar 23 punktiem deviņās spēlēs. Pieci punkti mazāk ir gan Slovākijai, gan Krievijai. Pa 14 punktiem 10 spēlēs ir Igaunijai un Latvijai. Pieci punkti ir Lihtenšteinai, bet Luksemburgas rēķinā ir deviņi zaudējumi deviņos mačos.

Apakšgrupas nākamajās spēlēs trešdien Krievija uzņems Portugāli, Latvija - Slovākiju, savukārt Luksemburga viesosies Lihtenšteinā.

Vismaz neizšķirts ar krieviem Portugāles futbolistiem faktiski garantēs pirmo vietu 3. grupā un ceļazīmi uz Vāciju, jo atlikušajās divās spēlēs portugāļi savā laukumā tiksies ar potenciāli vājākajām izlasēm - Lihtenšteinu un Latviju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu