Pusotra stunda un biļešu kases tukšas (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Tirdzniecībā pieejamās biļetes uz Latvijas izlases spēlēm 2006. gada pasaules hokeja čempionātā šodien pārdotas pusotras stundas laikā. Pirmajā tirdzniecības dienā pārdotas gan visas biļešu paketes, gan arī stāvvietu biļetes.

Hokeja līdzjutēji pārsvarā pirkuši pa desmit biļešu paketēm, kas bijis maksimālais vienam pircējam pieejamais skaits. Kopumā pirmās stundas laikā pārdotas 15 000 biļešu pakešu.

Liela interese esot arī par fināla spēles biļetēm, kas tiek pārdotas paketē ar biļetēm uz spēli par 3. vietu. Tāpat Latvijas hokeja līdzjutēji aktīvi pērk biļetes uz Krievijas izlases spēlēm.

Biļetes tiek pārdotas paketēs, kas nozīmē, ka katras biļetes īpašnieks varēs noskatīties divas vai trīs spēles, kas notiek vienā dienā. Paketēs netiek pārdotas biļetes uz pusfināla spēlēm. Savukārt uz finālspēli biļetes tiks pārdotas vienā paketē ar spēli, kurā noskaidrosies bronzas medaļu ieguvējs. Tāpat paketēs netiek pārdotas arī stāvvietu biļetes.

Vienas biļetes cena ir robežās no pieciem līdz 123 latiem.

Biļešu tirdzniecības pirmajā posmā, kas notiks no šodienas līdz 30. novembrim, līdzjutēji var iegādāties trešdaļu no stāvvietām paredzētajām biļetēm, jo lielajā hokeja hallē vēl neesot precizēts vietu skaits. "Mēs to darām, lai izvairītos pārdot kādu lieku biļeti. Pašlaik hallē vēl notiek krēslu montāža un citi darbi, tādēļ nav iespējams pateikt precīzu vietu skaitu," informēja čempionāta rīkošanas izpilddirekcijas pārstāve Vita Savicka.

Latvijas individuālajiem līdzjutējiem bija plānots pārdot 2914 biļešu paketes, juridisko personu kolektīvajiem pieteikumiem - 2915 biļešu paketes, savukārt ārvalstu līdzjutējiem - 1457 biļešu paketes. Stāvvietu skaits tiek plānots no 600 līdz 700 vietām.

Biļešu tirdzniecība uz 2006. gada pasaules hokeja čempionātu šodien sākās ar tehniska rakstura problēmu - vairākās biļešu tirdzniecības vietās ir lielas grūtības pieslēgties tiešsaistes biļešu tirdzniecības sistēmai. Kā skaidroja Savicka, tas saistīts ar lielo interesi, kā dēļ radusies sistēmas pārslodze.

Biļešu tirdzniecība sākās plkst. 10.

Biļetes var iegādāties 46 "Hansabankas" filiālēs. Tāpat biļetes pieejamas 37 reģionālajās pasta nodaļās un 16 pasta nodaļās Rīgā. Sarakstu ar biļešu tirdzniecības vietām Latvijas pasta nodaļās var apskatīt interneta mājaslapā "www.pasts.lv". Biļetes var iegādāties arī degvielas uzpildes stacijās "Statoil", tirdzniecības centros un citur.

Biļešu tirdzniecība internetā tiks sākta rīt čempionāta interneta mājaslapā "www.ihwc2006.lv" un SIA "Biļešu serviss" interneta mājaslapā "www.bilesuservis.lv", kā arī ar internetbankas "Hansa.net" starpniecību.

Jau ziņots, ka, protestējot pret biļešu augstajām cenām, līdzjutēju kluba "Sarauj, Latvija!" biedri plāno boikotēt 2006. gada pasaules hokeja čempionātu Rīgā. "Sarauj, Latvija!" prezidents Juris Mednis teica, ka līdzjutēju klubs "nevēlas piedalīties masu psihozē".

"Uzskatām, ka biļešu cenas ir krietni par dārgu, tādēļ jāpievērš uzmanība arī citiem sporta notikumiem, kas risinās hokeja laikā," sacīja Mednis.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu