“Baltijas pērles” filmas plūc laurus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā kinoaktieru festivāla “Baltijas pērle” programmā iekļautās filmas turpina vākt balvas prestižos pasaules festivālos.

Tā par galvenās balvas ieguvēju Londonā notiekošajā geju un lezbiešu festivālā kļuva kanādiešu režisora un scenārista Jana Ikbala Rašida debijas darbs “Rozā pieskāriens”, kas iekļaujas romantisku komēdiju kategorijā.

Aktieris Džimijs Maistrijs atveido jaunu geju, kurš dzīvo Londonā un katru nakti sapnī redz Holivudas “zelta laikmeta” zvaigzni un trilleru meistara Alfrēda Hičkoka aktieri Keriju Grāntu. Un, kaut arī puisim ir interesanta ikdienas dzīve un daudz draugu, vislabprātāk laiku viņš pavada sapņojot un satiekoties ar jau pieminēto kino leģendu. Filma “Rozā pieskāriens” savu pirmizrādi piedzīvoja Sandensas kinofestivālā, bet tās lielākā zvaigzne Kails Maklahlens Latvijas skatītājiem labi pazīstams no sadarbības ar kinomistiķi Deividu Linču (filmas “Dūja”, “Tvinpīka”, “Zilais samts”), kā arī piedalīšanos kulta seriālā “Sekss un lielpilsēta”.

Arī festivāla “Baltijas pērle” programmā iekļautā Kim Ki Duka filma “Golfa nūja” pagājušonedēļ izpelnījās visnotaļ prestižu novērtējumu – sacensībā par labākās 2005. gada filmas nosaukumu tā izkonkurējusi Džima Džārmuša “Salauztos ziedus”, atzina Starptautiskā profesionālo kinokritiķu asociācija FIPRESCI.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu