Bērnu Eirovīzija (26)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 27.augustā, plkst.10 Latvijas Televīzijas (LTV) 1.programmā varēs vērot bērnu Eirovīzijas dziesmu prezentācijas raidījumu.

Skatītāji pirmo reizi tiks iepazīstināti gan ar šā gada nacionālās atlases dalībniekiem, gan viņu dziedātajām dziesmām. Raidījumā tiks noskaidrota arī dziesmu secība, kādā tās piedalīsies nacionālās atlases konkursa finālā, kas notiks 17.septembrī Ventspils kultūras namā "Jūras vārti".

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šogad ikviens no desmit pretendentiem ieguvis savu "krustvecāku" - Latvijā populāru dziedātāju. Padomus bērniem sniegs Intars Busulis, Jānis Stībelis, Yana Kay, Mārtiņš Freimanis, Olga Rajecka, Niks Matvejevs, Gunārs Kalniņš, Jānis Rībens, Nicol un Aivars Krancmanis.

Bērnu Eirovīzijas nacionālo atlasi vadīs šā gada pieaugušo Eirovīzijas dziesmu konkursa piektās vietas ieguvēji - Valters un Kaža. Sestdienas raidījumā viņi noskaidros, kādā secībā dziesmas skanēs Ventspilī.

Lai Eirovīzijas bērnu dziesmu konkursam veidotu oriģinālu, tikai Latvijai raksturīgu vizuālu tēlu un nosaukumu, LTV izsludinājusi konkursu par bērnu Eirovīzijas dziesmu nacionālās atlases konkursa oriģinālnosaukumu un vizuālo simboliku - logo.

Labākais nosaukums un logo, adaptējot to nepieciešamajā tehnoloģiskajā versijā, sākot ar nākamo gadu, tiks lietots vienlaikus ar starptautisko simboliku.

Desmit dziesmas, no kurām viena skanēs bērnu Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā 26.novembrī Hasseltā, Beļģijā, izvēlējusies žūrija komponista Valta Pūces vadībā - Yana Kay, Guntars Račs, Niks Matvejevs un Lauris Reiniks, jaunie estrādes solisti Sintija Abreniete un Miķelis Ļaks. Kopumā nacionālajam konkursam tika pieteiktas 44 dziesmas.

Eirovīzijas bērnu dziesmu konkurss norisinās trešo gadu, un tajā piedalās 20 valstis. Pirmais Starptautiskais bērnu Eirovīzijas dziesmu konkurss notika Kopenhāgenā, Dānijā, un Latviju tajā pārstāvēja Dzintars Čīča. Savukārt otrais konkurss norisinājās pērn Norvēģijā, tajā piedalījās Mārtiņš Tālbergs un grupa "C-Stones Junior".

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu