Par Rēzeknes domes priekšsēdētāju varētu kļūt TSP pārstāvis Jānis Tutins

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par Rēzeknes domes priekšsēdētāju varētu kļūt Tautas saskaņas partijas (TSP) pārstāvis Jānis Tutins. To paredz šodien septiņu Rēzeknes pilsētas domē ievēlēto partiju un partiju apvienību parakstītais koalīcijas līgums.

Kā informēja Tutins, šodien koalīcijas līgumu parakstījusi TSP, apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL), partija "Savienība "Latgales sirds"", politiskā organizācija "Rēzeknes jaunsaimnieks", politiskā patriotiskā apvienība "Dzimtene"/Latvijas sociālistiskā partija ("Dzimtene"/LSP), apvienība "Mūsu Latvijai", kā arī no Latvijas Pirmās partijas ievēlētā Jeļena Laškova. Tutins prognozēja, ka jaunievēlētās domes pirmā sēde varētu tikt sasaukta jau šonedēļ, bet vienlaikus norādīja, ka koalīcijai var pievienoties arī citas domē ievēlētās partijas. Jau ziņots, ka viens no domes priekšsēdētāja amata kandidātiem ir arī Tautas partijas pārstāvis Juris Guntis Vjakse. Ar viņu sazināties šodien neizdevās. Kā ziņots, visvairāk vietu pašvaldībā ieguvusi TSP, no kuras domē ievēlēts Tutins un Vladimirs Nikonovs, kā arī partija "Jaunais laiks" (JL), ko domē pārstāvēs Guntis Piteronoks un Maija Muceniece, liecina vēlēšanu provizoriskie rezultāti. Domē ievēlēti arī divu jaunizveidoto partiju pārstāvji - Valerijs Brokāns no politiskās organizācijas "Rēzeknes jaunsaimnieks" un kādreizējais pilsētas mērs Ernests Jurkāns no partijas "Savienība "Latgales sirds"". Savukārt no politiskās patriotiskās apvienības "Dzimtene" un Latvijas Sociālistiskās partijas saraksta domē ievēlēta Dagmāra Abramova. No PCTVL Rēzeknes pilsētas domē ievēlēts Iļja Kļimanovs, no apvienības "Mūsu Latvijai" - Anatolijs Pušņakovs, bet no Tautas partijas (TP) - Juris Guntis Vjakse. Rēzeknes domē atkārtoti ievēlēti trīs deputāti - Jeļena Laškova (LPP), Gunārs Spradzenko (TB/LNNK) un Juris Začests (LSDSP).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu