Ventspilī atskaņos Mocarta "Rekviēmu"

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ventspils Nikolaja evaņģēliski luteriskajā baznīcā otrdien, Molotova - Ribentropa pakta parakstīšanas gadadienā, atskaņos Volfganga Amadeja Mocarta "Rekviēmu".

Atskaņojumā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas solisti Evita Zālīte, Ieva Parša, Viesturs Jansons un Aivars Krancmanis, kā arī Māra Kupča vadītais orķestris "Collegium Musicum Rīga" un kamerkoris "Ventspils". Diriģents būs Ivars Cinkuss.

Šis koncerts ir turpinājums kamerkora "Ventspils" un "Collegium Musicum Rīga" pēdējo triju gadu sadarbībai. Šajā laikā ventspilnieku vērtējumam ir nodotas vairākas programmas, ieskaitot Georga Fridriha Hendeļa "Mesiju", "Kronēšanas antēmus", Marka Antuāna Šarpantjē "Te Deum" un "Ziemassvētku pusnakts mesu", kā arī vairākas Johana Sebastiana Baha kantātes.

"Līdzšinējās sadarbības krāsainākais notikums, kas arī izraisīja lielu mūzikas cienītāju interesi, bija kamerkora "Ventspils" debija baroka operas žanrā, kad koris un orķestris divās skatītāju pārpildītās izrādēs Ventspils pilsētas svētku noslēgumā Livonijas ordeņa pilī izrādīja Henrija Pērsela leģendāro operu "Didona un Enejs"," norādīja Kultūras centrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu