Hokeja fani var palikt aiz durvīm (57)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

2006. gada pasaules čempionāts hokejā Latvijas izlases faniem, kaut gan spēles notiks pašu mājās, var nest lielu sarūgtinājumu.

Visi gribētāji netiks uz savas valstsvienības spēlēm ierobežoto vietu skaita dēļ. Neatkarīgā jau rakstīja, ka biļetes uz hokeja mačiem būs dārgākas nekā, piemēram, pērnā gada čempionātā Austrijā. Taču, neskatoties uz biļešu dārdzību, to skaits ir stipri ierobežots. Pēc Neatkarīgās aplēsēm, uz Latvijas izlases spēlēm līdzjutēji varēs nopirkt tikai no diviem līdz četriem tūkstošiem biļešu.

Šādu skaitu sēdvietu latvieši spēja aizpildīt pat mūsējo mačos ārzemēs, tāpēc 2006. gada pasaules čempionāta rīkošanas izpilddirekcijas pārstāve Vita Savicka atzīst, ka situācija nav spīdoša.

Vaicājot, vai Latvijas izlases fani varēs nopirkt četrus tūkstošus biļešu, V. Savicka šādu minējumu sauc par ļoti optimistisku – tas varētu būt arī krietni mazāks.

Lai līdz tirdzniecībai nonāktu vismaz šis aptuvenais biļešu skaits, hokeja čempionāta izpilddirekcija esot noteikusi vairākus biļešu tirdzniecības ierobežojumus. Uz Latvijas izlases spēlēm biļetes vairumā nepārdod un nav iespējams rezervēt internetā. Viens cilvēks pie kases gan varēs nopirkt desmit biļetes.

Savukārt biļešu cenu dārdzību V. Savicka skaidro ar cenā ietilpstošo inflācijas prognozi 2006. gadam. Kāds Latvijas hokeja izlases fans Arnis Neatkarīgajai izteica savu viedokli – lai arī biļešu cenas ir neadekvātas Latvijas ekonomiskajiem apstākļiem, jāņem vērā, ka šogad faniem, lai pavērotu savas izlases sniegumu klātienē, nebūs jābrauc uz ārzemēm – jāmaksā ceļa un viesnīcu izdevumi. Tirdzniecībā būs pieejams arī neliels skaits lētāku biļešu stāvvietās par 5 līdz 15 latiem, taču Neatkarīgā atklāja, ka Skonto hallē stāvvietu nemaz nav. To nenoliedz arī V. Savicka, kura pati to uzzināja tikai vakar. Faniem būs jāiztiek ar tām 600 līdz 700 stāvvietām, kas ir arēnā Rīga.

Jebkurā gadījumā paaugstinātās cenas uz sēdvietām neietekmēs hokeja tūristu pieplūdumu Latvijā. Tūrisma firmās telefoni ir karsti, jo ik dienas vairāki dažādu hokeja lielvalstu pilsoņi vēlas rezervēt biļetes un spēlēm. Tūrisma kompānijas Express Travel direktore Ruta Berkmane stāsta, ka visvairāk biļešu jau pasūtījuši somi, čehi, slovāki, zviedri un norvēģi. Kompānijai savu klientu vēlmju izpildīšanai būs nepieciešamas apmēram 3000 biļetes. Arī uzņēmumā Latvia Tours apstiprinaNeatkarīgajai, ka ļoti daudz viesu hokeja čempionāta laikā gaidāmi no Skandināvijas valstīm. Šobrīd vēl neesot zināms, cik biļešu kompānijai būs vajadzīgs. Jau rakstīts, ka biļetes uz 2006. gada pasaules hokeja čempionātu sāks tirgot 3. septembrī. Kā liecina informācija čempionāta mājaslapā internetā, biļetes stāvvietām varēs iegādāties par pieciem latiem. Pārējo biļešu cenas svārstīsies no 38 līdz 64 latiem.

Komentāri (57)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu