Pauls Busulim prognozē panākumus (106)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar ir 4. starptautiskā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2005 pirmā konkursa diena, kurā konkursanti izpildīs savas valsts hitu.

Latvijas pārstāvis mūziķis Intars Busulis (27) tajā startēs ar 18. kārtas numuru un izpildīs Raimonda Paula dziesmu Isčezļi solņečnije dņi, ko savulaik dziedāja Viktors Lapčenoks.

Kādreizējam grupas Caffe vokālistam, tagadējam jaunajam džeza talantam Intaram Busulim Jaunā viļņa žūrijas līdzpriekšsēdētājs maestro Raimonds Pauls jauno izpildītāju konkursā prognozē labus rezultātus. "Kaut ko vairāk pateikt varēšu tikai pēc šāvakara koncerta, kad būšu dzirdējis visus konkursantus. Bet jau tagad varu teikt, ka viņš mums ir labākais, kāds vispār pēdējo desmit gadu laikā ir bijis. Noteikti! Tāds rets eksemplārs: muzikāls, uz skatuves ļoti atraktīvs. Mūsējiem jau bieži tā trūkst – uz krievu fona mūsējie parasti nobāl, izskatās tādi bālģīmīši. Bet Intara muzikalitāte un attieksme pret darbu man liek domāt, ka tas, ko viņš parādīs Jaunajā vilnī, būs pieklājīgi," mirkli pirms festivāla atklāšanas ceremonijas Neatkarīgajai atzīst maestro.

R. Pauls domā, ka neatkarīgi no iegūtajiem rezultātiem I. Busulim ir lielas perspektīvas nākotnē. "Viņa priekšrocība ir tā, ka viņš jau grozās džeza mūzikas aplokā. Festivāla sagatavošanās laikā viņš jau pamanījās izšmaukt uz starptautisku džeza festivālu Pori, kurā piedalījās kopā ar pasaules superzvaigznēm. Ja viņš turpinās iet pa šo līniju, viņam var spīdēt daudz vairāk," domā maestro.

Lai cīnītos par festivāla galveno balvu – Kristāla vilni un 35 tūkstošiem ASV dolāru – šovakar uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps 18 jaunie dziedātāji no 13 valstīm: Deniss Boldiševs (24) un Tīna Karoļa (20) no Ukrainas, Armans Grigorjans (18) no Armēnijas, Udi Habari (28) no Izraēlas, JZBelle (22) no Igaunijas, Lawry (19) no Lietuvas, Aleksejs Hļestovs (29) no Baltkrievijas, Makpala (21) no Kazahstānas, Matiin (24) no Uzbekistānas, Ninija (17) no Gruzijas, Stefanie (18) no ASV un Brendons Stouns (25) no Spānijas. Krieviju pārstāvēs Nikolajs Demidovs (23), Poļina Gagarina (18), Sofija Nižaradze (20), Jurijs Titovs (20), kā arī puišu trio – Sergejs Lī (26), Aleksandrs Postoļenko (25) un Pāvels Maksimovs (27).

Jaunos mūziķus vērtēs Laima Vaikule, Leonīds Agutins, Igors Nikolajevs, komponists Konstantīns Meladze un viņa brālis dziedātājs Valērijs Meladze, kā arī Universal Music Russia ģenerāldirektors Deivids Džanks. Tāpat kā visus iepriekšējos gadus žūrijas līdzpriekšsēdētāji būs maestro Raimonds Pauls un Igors Krutojs.

Rītvakar, konkursa otrajā dienā, jauno dziedātāju sniegumā varēsim dzirdēt pasaules hitus angļu valodā, un mūsu Intars Busulis izpildīs dziesmu no mūziķa Prince repertuāra. Savukārt sestdienas vakarā, trešajā konkursa dienā, konkursanti izpildīs oriģināldziesmas, un šeit Busulim atkal talkā nācis Raimonds Pauls, speciāli viņam un Jaunajam vilnim uzrakstot dziesmu Blūzs.

***

Jaunā viļņa programma

- Šovakar koncertā Maļčišņik piedalās Valērijs Meladze, Nikolajs Baskovs, Sergejs Lazarevs, Vjačeslavs Butusovs, Igors Nikolajevs, Aleksandrs Rozenbaums, Banda, Valērijs Ļeontjevs, Bi-2 un Turecka koris.

- Rīt koncertā uzstājas žūrijas locekļi un viņu draugi – Leonīds Agutins, Vladimirs Presņakovs, Igors Krutojs, Igors Nikolajevs, Raimonds Pauls, Laima Vaikule, Valērijs Meladze, Verka Serdjučka.

- Sestdien koncertā Ģevičņik dzied Alla Pugačova, Ludmila Gurčenko, Alsu, Kristīna Orbakaite, Sļivki, Laima Vaikule, Irina Dubcova, Žanna Friske, Anželika Varuma, Tatjana Bulanova.

- 31. jūlijs – galā koncerts. Piedalās Alla Pugačova, Alsu, Kristīna Orbakaite, Dikoteka Avarii, Hi-Fi, Valērijs Meladze, Sergejs Zverevs, Brāļi Grimmi, Zvēri, Kriss de Burgs.

- Papildus minētajiem koncertiem Jūrmalas pludmalē notiks arī nakts dejas: 29./30. jūlija naktī – popdiskotēka ar Zvaigžņu fabrikas 4 dalībnieku, Žannas Friskes, Sergeja Lazareva, Tatjanas Bulanovas, grupu Sļivki un Kraski piedalīšanos; 30./31. jūlija naktī – rokdiskotēkā spēlēs DDT, Pilot un Butch.

Komentāri (106)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu