"Vella kalpi" sāks turneju pa Latviju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar koncertu Kuldīgas pilsētas estrādē piektdien sāksies mūzikla "Vella kalpi" turneja pa Latviju, pavēstīja turnejas rīkotāji "Izklaides producentu apvienība 7".

Mūzikla komponists Raimonds Tiguls un libreta autors Kārlis Anitens. Izrādē izmantotas arī Raimonda Paula dziesmas no kinofilmām "Vella kalpi" un "Vella kalpi Vella dzirnavās", bet lomās iejutīsies populāri aktieri, komiķi un mūziķi. Izrādes režisori ir Voldemārs Šoriņš un Valdis Pavlovskis.

Līdz ar pirmizrādi, kas 22.jūlijā notiks Kuldīgā, "Izklaides producentu apvienība 7" sadarbībā ar ierakstu kompāniju "Platforma Records" klajā laidīs mūzikla dubultalbumu.

Izrādēs vella kalpu Andri spēlēs Intars Rešetins, Pētera loma uzticēta Artim Robežniekam, bet Ērmanis būs Jānis Kirmuška. Andra mīļoto meiteni Rūtu spēlēs Ieva Puķe vai Aīda Ozoliņa, bet Annas lomā iejutīsies Zane Burnicka. Izrādes mūzikas albumā šo lomu iedziedājusi Karīna Tatārinova. Ērmaņa izredzētās Lēnes lomā pirmo reizi aktiermākslā debitēs Chilli. Svētā Pētera baznīcas virsmācītāju Hermanu Samsonu izrādē spēlēs Juris Hiršs, viņa kundzi Ģertrūdi - dziedātāja Margarita Vilcāne vai Anna Šteina. Savukārt Samsona un Ģertrūdes meitu Cecīliju atveidos Sigita Jevgļevska.

Priores lomā Zane Jančevska, bet Rīgas birģermeistaru Niklāvu Eki tēlos komiķis Gunārs Placēns.

Pilsētas padzītā zinātņu maģistra Daniela Rebusa loma uzticēta Dailes teātra aktierim Jurim Gornavam. Zviedrijas karali Gustavu Ādolfu izrādē spēlēs režisors Valdis Pavlovskis, bet zviedru ģenerāli Svenu Hornu - populārais dziedātājs Normunds Rutulis vai Julians. Četrus rīdziniekus, kuri ir klāt teju vai visos pilsētas notikumos, izrādē spēlēs Olga Rajecka, Žoržs Siksna, Līga Robežniece un Cash. Bet kā īpašs pārsteigums izrādē visiem komiskā žanra cienītājiem būs daiļā Čigāniete, kuru izrādē atveidos Jolanda Suvorova.

Rīgas karakalpu un zviedru karavīru lomās iejutīsies folkloras grupas "Vilki" dalībnieki, savukārt, divu sirreālo tēlu - Rīgas uzticības atslēgas un Rīgas mīlestības atslēgas - balsis piederēs aktrisei Katrīnei Pasternakai un jaunajai dziedātājai Līgai Priedei.

Tērpus izrādei gatavo jaunā māksliniece Estere Pumpura, skatuves scenogrāfiju veido Aigars Ozoliņš, bet iestudējuma horeogrāfija ir Edgara un Lilijas Liporu pārziņā.

Lai gan "Vella kalpi" ir zināms stāsts, šajā mūziklā slavenā leģenda būs vērojama un klausāma pilnīgi jaunā skatījumā, vairāk akcentējot mīlestību, uzticību un vienotību kā galveno ieroci Rīgas un dzimtenes aizstāvībai. Mūzikla librets veidots pēc Rutku Tēva romānu motīviem, taču, kopumā ņemot, darbs ir pilnīgi no jauna radīts.

"Vella kalpu" pirmizrāde notiks 22.jūlijā Kuldīgā. Pēc tam 30.jūlijā mūzikls tiks izrādīts Bauskā, 5.augustā - Saulkrastos, 6.augustā - Alūksnē, 19.augustā - Smiltenē, 20.augustā - Rēzeknē, 27.augustā - Liepājā un 2.septembrī - Jelgavā.

Biļetes uz izrādēm iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu