"Zelta graudi" Kuldīgā, Rēzeknē un Bauskā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

9. jūlijā Ventspilī, Reņķa dārzā, notika 2005. gada vasaras lielākās koncertizrādes "Zelta graudi" atklāšanas koncerts. Koncertizrādi, kurā skanēja 50 visu laiku iemīļotākās latviešu populārās mūzikas dziesmas, apmeklēja vairāk nekā 6000 skatītāju.

Koncertu, kas ilga vairāk nekā četras stundas, apmeklēja dažāda vecuma cilvēki – no mazuļiem, kuri ieradās kopā ar vecākiem, līdz sirmiem kurzemniekiem, kuriem šī koncertizrāde ļāva atmiņās atgriezties viņu jaunībā.

Koncertizrādē piedalījās Ojārs Grīnbergs, Margarita Vilcāne, Žoržs Siksna, Viktors Lapčenoks, Ance Krauze, Rita Trence, Guntis Veits, Olga Rajecka, Maija Lūsēna, Edīte Baušķeniece, Gunārs Kalniņš, Fēlikss Ķiģelis, Ozols, Andris Kivičs, Juris Kaukulis un grupa „Prego”. Ar koncerta apmeklētājiem tikās programmas vadītāji – Sarmīte Plūme un Valdis Melderis.

Koncerta rīkotāji aicina koncertu apmeklētājus iegādāties biļetes laikus, lai izvairītos no starpgadījumiem un rindām pie ieejas koncerta laikā. Mārcis Gulbis, „BDG Music” valdes loceklis: „Ventspils koncerta norisi tiem, kas ieradās uz pasākumu pēc koncerta sākuma, aizēnoja rinda, kurā bija jāpavada laiks, lai iegādātos biļetes. Šī nevajadzīgā drūzmēšanās pie kasēm notika tādēļ, ka daudzi cilvēki izlēma apmeklēt pasākumu pēdējā brīdī vai pat pēc pasākuma sākuma un vēlējās iegādāties biļetes. „BDG Music” vienmēr ir piedāvājusi iegādāties biļetes iepriekšpārdošanā. „Zelta graudi” ir koncertizrāde, kuru nevajadzētu kavēt, jo izrāde notiek pēc scenārija, izrādē uz skatuves ir teju 70 izpildītāji un dziesmas tiek izdziedātas hronoloģiskā secībā. Ir skumji, ja skatītāji nokavē kaut nelielu daļu pasākuma, jo tas patiešām ir ļoti krāšņs uzvedums.”

Koncertizrādi daudz interesantāku un spilgtāku padarīja tērpu mākslinieces Elitas Patmalnieces darinātie tērpi, kas šūti atbilstoši katram laika posmam un pieskaņoti katra mūziķa izpildītajām dziesmām.

Koncertizrādē „Zelta graudi” ir iekļauta daļa no visu laiku populārākajām latviešu popa un rokmūzikas dziesmām. Koncertā kopumā izskan apmēram 50 dziesmas, kas sacerētas periodā no 1965. līdz 2005. gadam. Izrāde notiek divos cēlienos, kas kopumā tiks sadalīti četros ciklos – septiņdesmito, astoņdesmito, deviņdesmito gadu un 21. gadsimta sākuma labākās populārās mūzikas dziesmas.

Skatītājiem ieeja koncerta teritorijā ir no plkst. 18, bet koncerta sākums visur ir plkst. 20. Atgādinām, ka biļetes uz „Zelta graudu” koncertiem var iegādāties „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un „Plus punkta” kioskos.

Turpmākie „Zelta graudu” koncerti:

14.jūlijā Kuldīgā, 15.jūlijā Rēzenkē, 16.jūlijā Bauskā, 22.jūlijā Cēsīs, 29.jūlijā Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu