Noslēdzies "Avota" konkurss autoriem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ir noslēdzies izdevniecības Avots izsludinātais populārzinātniskās un uzziņu literatūras autoru konkurss, un izdevniecības redakcija jau ir izvērtējusi iesniegto manuskriptu kvalitāti un aktualitāti.

Konkursā iesniegti desmit darbu pieteikumi. Aktivitāti izrādījuši gan jau pazīstami autori un žurnālisti, gan tie, kuri vēl nav publicējušies. Arī pieteiktās tēmas ir atšķirīgas – visvairāk iesniegts ceļojumu aprakstu, taču tostarp ir arī nopietni vēsturiski pētījumi un enciklopēdiski materiāli.

Šobrīd notiek pārrunas par turpmākās sadarbības iespējām ar trim no iesniegto darbu autoriem.

“Kopumā konkurss bijis veiksmīgs, jo tas atklāj reālo situāciju – ir autori, kuri ir gatavi veikt nopietnu darbu, taču diemžēl viņi darbojas “paši un savu roku”, radot materiālu, kas nebūs konkurētspējīgs grāmatu tirgū. Autoriem ir jāmācās atrast līdzsvars starp savu māksliniecisko lidojumu, šībrīža realitāti un sabiedrības vajadzībām,” saka redakcijas pārstāvji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu