Valsts atbalsts Skonto nākotnes biznesam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Skonto" halli pēc 2006.gada pasaules hokeja čempionāta plānots nojaukt un tās vietā būvēt dzīvojamās un darījumu augstceltnes, šodien Rīgas vēsturiskā centra Saglabāšanas un attīstības padomes sēdē informēja projektētāju SIA "Nams" pārstāvis.

Teritorijā starp Melngaiļa ielu, Strēlnieku un Hanzas ielu iecerēts uzbūvēt dzīvojamās un biroju telpas 33 000 kvadrātmetru platībā. Plānotas arī vietas 530 automašīnām 15 000 kvadrātmetru platībā.

Projekta pirmā kārta paredz izbūvēt pasaules hokeja čempionātam nepieciešamās telpas pie halles. Tās paredzēts saglabāt arī vēlāk, kad tiks turpināta teritorijas apbūve.

Rīgas vēsturiskā centra Saglabāšanas un attīstības padome šodien nolēma lūgt teritorijas attīstības priekšlikumu izvērtēt Pilsētbūvniecības padomei kontekstā ar citiem augstceltņu attīstības projektiem šajā rajonā, piemēram, Skanstes ielā, kur vērienīgu attīstību plāno SIA "Merks", "Aizkraukles banka" un "Rietumu banka". Šajās teritorijās apbūve paredzēta līdz pat 40 stāvu augstumam.

Padome atbalstīja projekta pirmo kārtu, kurā ietilpst pasaules hokeja čempionātam nepieciešamās telpas.

Valsts "Skonto" halles piemērošanai pasaules hokeja čempionāta vajadzībām piešķīra 3,7 miljonus latu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu