LK pērnā peļņa tiks novirzīta iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

AS "Latvijas kuģniecība" (LK) akcionāri šodien pilnsapulcē atbalstīja uzņēmuma vadības ierosinājumu LK pērn gūto peļņu 37,8 miljonu latu apmērā novirzīt iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai.

Akcionāri šodien iepazinās ar LK padomes un valdes ziņojumiem, kā arī apstiprināja LK 2004.gada darbības pārskatu.

LK vadības ziņojumā norādīts, ka LK koncerns pagājušo gadu noslēdza ar 38,6 miljonu latu lielu peļņu, ko veicināja gan labvēlīgā situācija tankkuģu tirgū, gan iepriekšējos gados veiktās flotes vērtības samazināšanas korekcijas. Atgriežot finanšu pārskatos iepriekš samazināto flotes vērtību, 2004.gada peļņas un zaudējumu aprēķinā iekļauti 23 miljoni latu, bet 2003.gada - 9,2 miljoni latu.

LK koncerna neto apgrozījums pērn bijis 97,83 miljoni latu, kas ir par 11,6% mazāks, salīdzinot ar neto apgrozījumu 2003.gadā, kad tas bija 110,69 miljoni latu.

LK flotes līderi, tāpat kā iepriekšējos gados, bijuši koncernam piederošie 32 tankkuģi, kuri strādāja visos pasaules reģionos, īpašu uzmanību pievēršot Ziemeļeiropai, Vidusjūras reģionam, Ziemeļamerikai un Rietumāfrikai. Peļņa no tankkuģu flotes darbības pērn sasniegusi vairāk nekā 18 miljonus latu, un neto reisu rezultāts veidoja vairāk nekā 81% no koncerna kopējā kuģu reisa rezultāta.

Aptuveni 10% no LK koncerna kuģu reisu ienākumiem pērn veidoja refrižeratorkuģu un sauskravu kuģu flote, kurā ietilpst pieci pastiprinātas ledus klases refrižeratorkuģi un viens "ro-ro" tipa sauskravu kuģis. Veiksmīgs gads pērn bija arī abiem LK modernajiem gāzvedējiem.

LK akcijas kotē Rīgas Fondu biržas Oficiālajā sarakstā. Uzņēmuma lielākais akcionārs ir AS "Ventspils nafta".

Šīsdienas akcionāru sapulcei bija reģistrējušies 14 akcionāri, kas pārstāv 61,5% no LK apmaksātā pamatkapitāla. LK pamatkapitāls sasniedz 200 miljonus latu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu