Vējonis: Veidojot jauno valdību, ārlietu un aizsardzības ministra kandidāti būs jāsaskaņo ar mani (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Jaunās valdības veidošanas procesā pēc 13. Saeimas vēlēšanām Valsts prezidents Raimonds Vējonis prasīs, lai jebkurš ārlietu ministra un aizsardzības ministra kandidāts tiktu saskaņots ar viņu.

Šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" Vējonis uzsvēra, ka jaunajai valdībai būs jāturpina valsts uzņemtais eiroatlantiskais kurss, bet, lai to nodrošinātu, svarīgi būs izraudzīties atbilstošus ārlietu un aizsardzības ministru.

"Veidojoties koalīcijai, un arī nākamajam parlamentam par pamata uzstādījumu ir jābūt eiroatlantiskajam kursam, un atkāpes no tā nebūs.

Tāpēc arī valdības un koalīcijas veidošanas procesā mans uzstādījums būs, ka tomēr jebkurš ārlietu un aizsardzības ministra kandidāts būs jāskaņo ar prezidentu, (..) jo

man ir jābūt simtprocentīgai pārliecībai, ka tie cilvēki, kas tiek piedāvāti šiem amatiem, ir gatavi turpināt eiroatlantisko kursu," sacīja Vējonis.

Viņš atgādināja, ka rudenī gaidāmās Saeimas vēlēšanas būs ļoti atbildīgas un cilvēkiem, dodoties balsot, nevajadzētu paļauties tikai uz priekšvēlēšanu solījumiem, bet vērtēt arī kandidātu līdz šim paveikto.

Prezidents piebilda, ka nākamās Saeimas koalīcijai un valdībai svarīgi būs turpināt arī sāktās reformas izglītībā, veselības aprūpē un valsts pārvaldē.

Vējonis kārtējo reizi atteicās atklāt, vai kandidēs uz Valsts prezidenta amatu otro termiņu pēc kārtas, norādot, ka šo savu izvēli izdarīs un paziņos pēc Saeimas vēlēšanām - nākamā gada sākumā.

Kā ziņots, 13.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu