Konkursu "Jaunais vilnis" atklās Alla Pugačova (35)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautisko jauno izpildītāju konkursu "Jaunais vilnis", kas no 27.jūlijam līdz 31.jūlijam notiks Dzintaru koncertzālē, atklās dziedātāja Alla Pugačova.

Pugačova piekritusi piedalīties arī noslēguma ceremonijā, kā arī vadīt pasākumu, kurā uzstāsies festivāla daiļais dzimums.

Konkursā kā viesi piedalīsies Krievijas mūzikas zvaigznes Ludmilla Gurčenko, Valērijs Ļeontjevs, Igors Nikolajevs, Sofija Rotaru, Aleksandrs Rozenbaums, Oļegs Gazmanovs, Anželika Varum, Leonīds Agutins, Tatjana Bulanova, Varvara Alsu, Sergejs Lazarevs, Avrams Russo, Nikolajs Baskovs un Valerijs Meladze.

Festivālā uzstāsies arī grupas "Via gra", "Hi-fi", "Bi2", "Sļivki", kā arī Krievijas realitātes šova "Zvaigžņu fabrika 4" dalībnieki.

Nesen noslēdzies konkursa pusfināls, kurā piedalījās vairāk nekā 80 jaunie izpildītāji no dažādām valstīm. Latviju pusfinālā pārstāvējuši deviņi dziedātāji, viņu vidū arī Intars Busulis, Tatjana Šihmuratova jeb Ladybird un grupa "C-Stones".

Tajā kopumā bija pieteikušies 6000 jauno izpildītāju.

Dzintaru koncertzālē par konkursa galveno balvu cīnīsies 20 finālisti. Konkursa pirmās vietas ieguvējam tiks pasniegta statuja "Kristāla vilnis" un naudas prēmija 35 000 ASV dolāru (aptuveni 20 200 latu) apmērā. Otrās vietas ieguvējs saņems 25 000 ASV dolāru (14 400 latu), savukārt trešās vietas - 15 000 ASV dolāru (8680 latu).

Jaunos mūziķus vērtēs Laima Vaikule, Leonīds Agutins, Igors Nikolajevs, komponists Konstantīns Meladze un viņa brālis dziedātājs Valērijs Meladze, kā arī "Universal Music Russia" ģenerāldirektors Deivids Džanks. Tāpat kā visus iepriekšējos gadus, žūrijas priekšsēdētāji būs Raimonds Pauls un Igors Krutojs.

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu