Black Eyed Peas "Monkey Business" (44)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"Black Eyed Peas" fani jau sen sadalījušies divās naidīgās nometnēs - agrīnā hiphopa un popsīgā hiphopa cienītājos, izskatās, ka kolorītais kolektīvs par to īpaši nesatraucas, laižot klajā perfektu turpinājumu miljonos pārdotajam "Elephunk".

Black Eyed Peas "Monkey Business" (A&M Records) 8/12

Tieši ar pasaules hitu kompilāciju albuma "Elephunk" formā garlaicīgais repa trio pārvērtās par popmūzikas supergrupu, galvenokārt jau pateicoties jaunās dalībnieces Fērgijas seksapīlam un lieliskajām vokālajām partijām. Nav brīnums, ka jau pēc šā ieraksta "Black Eyed Peas" šķirsies un pievērsīsies solokarjerām.

Viens no grupas dalībniekiem Tabū (Taboo): "Fērgijai ir viņas ieraksts, es plānoju izdot spāņu ierakstu, bet Eplam iznāks viņa Filipīnu ieraksts. Mēs nolēmām šķirties un parādīt pasaulei, ka mēs kā personības spējam parādīt savu individuālo stilu."

Ja godīgi, manuprāt, "Black Eyed Peas" ir veiksmīgi spējuši nobalansēt starp ekscentrisko "OutKast", komerciālajiem hiphopa atkritumiem, jaunākajām producēšanas tendencēm un radījuši baudāmu, tiesa, vieglu un nepārprotamu, kvalitatīvu mūzikas produktu.

Pirmais grupas izrāviens pirms pāris gadiem bija ar "Where Is the Love", kurā dzirdams tolaik aktuālais Džastins Timberleiks, arī jaunajā platē mākslinieku sadarbība turpinās skaņdarbā "My Style". Albumā dzirdami arī citi slaveni un bagāti viesmākslineiki...

Plate sākas ar surf ģitāras paraugu (Diks Deils "Misirlou"), kas tika izmantots Kventina Tarantino grāvējā "Pulp Fiction", klasisks intro ar izsaucieniem "Pump It" u.tml. Diezgan lēts triks, bet toties efektīgs. Otrais tiek ielādēts aktuālais singls, kas iekarojis teju vai visus pasaules topus, "Don’t Phunk With My Heart" - Fērgijas valdzinošais vokāls atkal saliek visu pa vietām. "Don''t Lie" ir kaut kas no Wyclef Jean repertuāra, savukārt "My Humps" ir Kelis "Milkshake" un Gvenas Stefani ierakstu hibrīds.

"Like That" ir vairāku prominentu hiphopa mākslinieku sets - Cee-lo, John Legend, Talib Kweli un Q-tip. Baltais zēns Džeks Džonsons (Jack Johnson) palīdzējis sarakstīt un iedziedāt potenciālo singlu "Gone Going" ar Džona Maiera (John Mayer) cienīgu piedziedājuma tēmu.

Vēl divi viesmākslinieki - pirmkārt jau fankmūzikas leģenda Džeimss Brauns dzirdams skaņdarbā "They Don''t Want Music", kas patiesībā izklausās drīzāk pēc kāda Brauna skaņdarba, kurā kā viesmākslinieki piedalās paši "Black Eyed Peas". Plati noslēdz grupas kopdziesma ar Stingu - "Union", kas balstās uz "Englishman in New York" muzikālās tēmas, un atkal Fērdžijas balss fragments lieliski iekrāso dziesmas kopējo skanējumu, domāju, ka meitenes solokarjera būs spīdoša.

Izdošanas datums 07.06.2005.

Komentāri (44)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu