Superhalle tiek pie jumta (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien daudzfunkcionālā halle Skanstes ielā svinēs spāru svētkus, apliecinot, ka sasniegts nozīmīgs atskaites punkts – simboliski tiek noslēgti lielākie būvniecības darbi.

Daudzfunkcionālās arēnas būvniecība turpinās "precīzi pēc grafika," sola SIA Arena Riga tehniskais direktors Rolands Zelts. Jau pabeigta multifunkcionālās ēkas karkasa izbūve, samontētas arī deviņas jumta nesošās konstrukcijas. To montāžas darbi paveikti nedēļas laikā, lai gan vienas šīs kopnes laidums ir 72 metri, svars – 27 tonnas. Pilnībā izbūvētas kāpņu telpu konstrukcijas.

Kā pastāstīja R. Zelts, arēnas būvlaukumā katru dienu strādā divi torņceltņi, divi autoceltņi un divi celtņi, divi autokrāni Pekaniska, kā arī četri paceļamie grozi un platformas. Būvlaukumā strādā aptuveni simt celtnieku, objekta būvniecībā piedalās 12 apakšuzņēmēju firmu. Tehnisko telpu karkasa būvniecība tiks pabeigta pēc mēneša, turklāt jūlija sākumā būvēs jumta nesošo klāju un segumu. Arēnas gruntsgabala robežās tiek veikta inženiertīklu (ūdensvada, kanalizācijas, lietus ūdens novadsistēmas) izbūve. Arī teritorijas labiekārtošanas darbus plānots sākt jūlija vidū.

Lai gan šodien tiks svinēti spāru svētki, būvlaukumā arī turpmāk valdīs tikpat liela rosība. Celtnieki veiks visus nepieciešamos apdares darbus, montēs tribīnes un ierīkos ventilāciju, vilks ūdensapgādes komunikācijas un elektroinstalāciju, kā arī veiks citus darbus.

Darbs turpināsies arī halles tuvākajā apkārtnē, remontējot un izbūvējot ielas un trotuārus. Jaunā direktora Edgara Bunča vadībā aktīvi strādā arī Arena Riga apsaimniekošanas komanda – jau šobrīd ir rezervēta puse arēnas privātložu, noteikti arī pirmie pasākumu datumi 2006. gadā.

Starp citu, pagaidām nav zināms jaunās halles īstais nosaukums. Lai gan jau notikusi izloze pasaules hokeja čempionāta spēlēm, dižhalles nosaukuma pircējs nav zināms. Kā noskaidroja Neatkarīgā sarunās ar Arena Riga pārstāvjiem, uz halles nodēvēšanu sava uzņēmuma vārdā pretendē vairākas prestižas kompānijas, taču pagaidām ne ar vienu nav panākta vienošanās.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu