"Sūduva" futbolistiem neizdodas iekļūt UEFA Eiropas līgas grupu kārtā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Lietuvas futbola čempionvienībai Marijampoles "Sūduva" ceturtdien neizdevās iekļūt UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, kur savukārt pirmo reizi spēlēs kāds no Luksemburgas klubiem.

"Sūduva", kura UEFA Eiropas līgas trešajā kvalifikācijas kārtā no tālākās cīņas izslēdza Latvijas čempionvienību Jūrmalas "Spartaks", izslēgšanas jeb "play-off" kārtas atbildes spēlē ceturtdien viesos ar 0:3 (0:1) zaudēja titulētajam Skotijas klubam Glāzgovas "Celtic", divu maču summā piekāpjoties ar 1:4.

Skotijas čempione "Celtic" rezultātu atklāja 27.minūtē, kad precīzs bija Leidžs Grifits, bet otrajā puslaikā Kelums Makgregors un Kristofers Asbeks Ojers panāca graujošu mājinieku panākumu.

Pirmajā šo komandu spēlē Marijampolē "Sūduva" spēja izcīnīt neizšķirtu 1:1.

Tikmēr Luksemburgas futbola vēsturi pārrakstīja "Dudelange" vienība, kura kļuva par savas valsts pirmo komandu, kura sasniegusi Eirokausu grupu kārtas fāzi. "Dudelange" ceturtdien viesos ar 3:2 (0:0) uzvarēja Rumānijas klubu "Cluj", bet divu spēļu summā triumfēja ar 5:2.

Atbildes mačā "Dudelange" bija vadībā ar 3:0, bet beigās ielaida divus vārtus, kas gan neapdraudēja komandas izredzes tikt pie vēsturiska panākuma. Viesu labā divus vārtus guva Danels Sinani.

Grupu kārtu pārliecinoši sasniedza titulētais Spānijas klubs "Sevilla", kas savās mājās ar 3:0 (2:0) uzvarēja Čehijas komandu Olomoucas "Sigma", bet divu maču summā bija labāka ar 4:0.

Tāpat tālāk tika Francijas vienība Bordo "Girondins", kas otrajā kvalifikācijas kārtā no tālākās cīņas izslēdza Latvijas vienību "Ventspils". Bordo komanda ceturtdien savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja Beļģijas vienību "Gent", ar tādu pašu rezultātu triumfējot divu maču summā.

Sacensības turpinās arī tādas vienības kā "Leipzig" no Vācijas, Sanktpēterburgas "Zeņit" no Krievijas, Glāzgovas "Rangers" no Skotijas un Stambulas "Bešiktaš" no Turcijas.

Savukārt izslēgšanas kārta nepārvaram izrādījās Anglijas vienībai "Burnley" un Šveices klubam "Basel".

"Burnley" savās mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Grieķijas klubu "Olympiakos", bet divu spēļu summā zaudēja ar 2:4. Savukārt "Basel" viesos ar 0:1 (0:0) zaudēja Kipras vienībai Limasolas "Apollon". Divu maču summā rezultāts bija neizšķirts 3:3, bet tālāk tika Limasolas vienība, kas viesos guva vairāk vārtu.

UEFA Eiropas līgas grupu kārtā netika Latvijas futbola izlases aizsarga Vitālija Maksimenko pārstāvētā Slovēnijas čempione Ļubļanas "Olimpija".

Atbildes mačā "Olimpija" izbraukumā nospēlēja 1:1 (1:1) ar Slovākijas labāko komandu Trnavas "Spartak", taču divu spēļu summā piedzīvoja neveiksmi ar 1:3.

Tāpat kā pirms nedēļas, arī šajā mačā Maksimenko laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

UEFA Eiropas līgas pamatturnīra izloze notiks piektdien. Grupu turnīrā vieta nodrošināta Dāvja Ikaunieka pārstāvētajai Čehijas komandai "Jablonec" un Andra Vaņina pārstāvētajai Šveices vienībai "Zurich".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu